Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Palaako 2000-luvun alkupuolella kokeiltu aika-ajoformaatti F1-sarjaan?

Urheilu
 
HAMAD I MOHAMMED / Reuters
Lewis Hamilton (kesk.) oli Bahrainin aika-ajon ykkönen ennen Nico Rosbergia (vas.) ja Sebastian Vetteliä.
Lewis Hamilton (kesk.) oli Bahrainin aika-ajon ykkönen ennen Nico Rosbergia (vas.) ja Sebastian Vetteliä. Kuva: HAMAD I MOHAMMED / Reuters

Manama. Tallipäälliköiden puolentoista tunnin palaveri keskipäivällä sunnuntaina Sakhirin ratavarikolla ei johtanut minkäänlaiseen ratkaisuun Grand Prix -kisojen aika-ajoformaatista.

Kahdesti kokeiltu uusi formaatti on osoittautunut vaikeaselkoiseksi, eikä ole pystynyt lisäämään ajotunnin näyttävyyttä.

Sunnuntain tapaamisessa ainoa yhteinen linja löytyi siitä, että johtajat päättivät kokoontua uudestaan ensi torstaina käsittelemään aika-ajovaihtoehtoja.

Seuraava aika-ajo käydään 13 päivän kuluttua 16. huhtikuuta Shanghain radalla Kiinassa. Tällä hetkellä ei kukaan tiedä, millä systeemillä silloin lähtöpaikat jaetaan sunnuntain kisaan.

Tilanne on F1-urheilun kannalta äärimmäisen nöyryyttävä, kun yksimielisten päätösten tekeminen on osoittautunut taas kerran näin työlääksi. Jokainen tietää, että tällä tavalla vain itse laji kärsii, kun muutenkin fanikiinnostuksen säilyttämisessä on ilmennyt ongelmia.

Sunnuntaina pitkän palaverin jälkeen ei ainakaan välittömästi kokoukseen osallistuneiden kommentteja ollut saatavilla.

Pöydällä täysin uusi esitys

Kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtaja Jean Todt paljasti sunnuntaina F1-medialle, että aika-ajopalaverissa pöydällä on nyt kokonaan uudenlainen ehdotus.

”Tarvitaan vähän kärsivällisyyttä. Odotamme innolla hyvää kisaa tänä iltana, ja torstaina sitten informoimme tilanteesta. Toivottavasti fanit ovat siihen tyytyväisiä”, Todt evästi.

Varikkolähteiden mukaan tämä ensi torstaina uudeksi aika-ajoformaatiksi näillä näkymin sovittava systeemi perustuu kahden nopean kierroksen yhteisaikaan kaikilla kolmella jaksolla.

Tallipäälliköt olisivat kannattaneet palaamista viime vuoden formaattiin, mutta FIA-johto ja Bernie Ecclestone katsoivat, ettei paluuta vanhaan enää ole.

Uusi formaattiehdotus tietäisi takuuvarmasti enemmän nähtävää kaikille aika-ajojaksoille.

Jokaisen kuljettajan olisi tehtävä kaksi nopeaa kierrosta, joiden yhteistulos ratkaisi sitten ensin jatkoon menevät, ja lopulta paalupaikan voittajan.

Mikäli Bahrainin aika-ajo olisi käyty tällä tavalla, paalupaikan olisi napannut Nico Rosberg, jonka kahden nopean kierroksen yhteisaika olisi ollut parempi kuin ensimmäisessä Q3-vedossaan virheen tehnyt Lewis Hamilton.

Nykyisellä rengaskiintiöllä olisi mahdotonta ajaa ensimerkiksi kahdella eri vedolla koko ajan pehmeimmillä renkailla, joten systeemi nostaisi jännitteitä myös tällä puolella.

Vastaavaa yhteisaikojen systeemiä on käytetty ennenkin 2000-luvun alkupuolella, mutta silloin formaatista luovuttiin nopeasti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!