Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Heikkinen harkitsee kauden neljännen mestaruuden tavoittelua

”Haluan lähteä terveenä kesälomalle.”

Urheilu
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Matti Heikkinen otti Suomen mestaruuden vapaan takaa-ajossa sunnuntaina.
Matti Heikkinen otti Suomen mestaruuden vapaan takaa-ajossa sunnuntaina. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Taivalkoski. Matti Heikkisen voittoprosentti tämän talven SM-kisojen normaalimatkoilla pysyi sadassa, kun Vantaan Hiihtoseuran mies hallitsi odotetusti sunnuntain 15 km:n takaa-ajoa (v) Taivalkoskella.

Heikkisellä olisi mahdollisuus tehdä harvinainen temppu ja voittaa kauden kaikki normaalimatkojen mestaruudet, mutta hän jättää omien sanojensa mukaan option osallistumisesta ensi sunnuntaina SM-viisikymppiselle (p) Kuusamon Rukalla.

”Suomen cupin viestissä olen mukana joka tapauksessa, mutta viisikymppistä katson viikonlopun aikana. Kokonaistuntemus ratkaisee. Haluan terveenä kesälomalle. Nyt alkaa kausi väkisinkin painaa”, Heikkinen sanoi sunnuntaina SM-takaa-ajon jälkeen.

Vuosi sitten Heikkinen voitti Rukalla 50 km:n (v) mestaruuden. Hän on pikku hiljaa opetellut hallitsemaan suoritustaan myös pitkällä matkalla. Siitä esimerkkinä on tänä talvena Oslon mc-viisikymppinen, jolla Heikkinen oli 14:s.

”Viisikymppinen kyllä kiehtoo. Kestän sitä kuormitusta enemmän kuin ennen, mutta ei ole järkeä lähteä lyömään päätä seinään.”

Iivo Niskanen starttasi takaa-ajoon seitsemän sekuntia Heikkisen takana, mutta maalissa eroa oli 55 sekuntia.

Niskanen käytti radan jyrkimmässä nousussa perinteisen haarakäyntiä muistuttavaa ns. ankkatekniikkaa, jota yleensä nähdään miehillä vain Tour de Skin loppunousussa.

”Ei auttanut kuin hiihtää toisesta sijasta. Oli hirmu hankala olo, ja säästelin jalkoja. Välillä tuntui, että uppoan sinne sohjoon”, Niskanen sanoi.

Kolmannesta sijasta käytiin pitkään kilpailua, kunnes Juho Mikkonen jätti paremmin luistavilla suksillaan kaksikon vetojuhtana toimineen Lari Lehtosen.

Heikkisen ja Niskasen jälkeen kolmanneksi nopein takaa-ajon osuusajoissa oli maastopyöräilijänäkin tunnettu Kusti Kittilä, joka nousi kaatumisesta huolimatta 14. sijalta kuudenneksi.

Ahkerin ohituskaistan käyttäjä oli edellisen päivän selkävaivoista toipunut Antti Ojansivu, joka nousi 96. sijalta 17:nneksi. Osuusajoissa perjantain sprinttiviestin hopeamitallisti oli kuudenneksi nopein.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?