Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bottakselle kaksi MM-pistettä ja kaksi varoituspistettä

Urheilu
 
HAMAD I MOHAMMED / Reuters
Valtteri Bottaksen kisa toi kaksi pistettä.
Valtteri Bottaksen kisa toi kaksi pistettä. Kuva: HAMAD I MOHAMMED / Reuters

Manama. Valtteri Bottaksella kisa alkoi yhdellä uran parhaista starteista, mutta sitten ensimmäisessä mutkassa kaikki meni pieleen.

Williamsin suomalaiskuski törmäsi Mercedeksen Lewis Hamilton kanssa ja sai varikkoajorangaistuksen ja vielä kaksi rangaistuspistettä lisää kisan jälkeen.

”Se oli luultavasti yksi parhaista lähdöistä, mihin olen pystynyt. Kaikki meni todella hienosti, kunnes 50 metriä ennen mutkaa päätin jarruttaa mahdollisimman myöhään.”

”Näin siinä raon sisäkautta, ja ajattelin, että se oli minun tilaisuuteni. Lewis ei odottanut, että tulen mutkaan sisälle, ja osuimme toisiimme.”

”Sääli, sillä se maksoi minulle paljon nyt, eikä vauhti sen jälkeen enää ollut yhtä hyvä. Etusiipi vaurioitui, eikä sitä vaihdettu. Täytyy selvittää, miksi sitä ei tehty. Vauhti ei ollut enää sen jälkeen kohdallaan, ja valuin koko ajan alaspäin”, Bottas harmitteli.

Maaliin hän tuli yhdeksäntenä tallikaveri Felipe Massan perässä.

Hamilton kuittasi lehdistötilaisuuden tilanteen kisaonnettomuudeksi. Miten Bottas suhtautui rangaistukseensa?

”Tietenkään en ollut iloinen, kun kuulin rangaistuksesta. En tiedä, mitä sanoisin. Täytyy tarkastaa paremmin, mitä tapahtui. Mutta tällaista vain sattuu, kun ensimmäinen mutka on niin tiukka kuin täällä. Ikävä juttu.”

Millä tavalla siipirikko sitten vaikutti Bottaksen ajamiseen?

”Vaikea sanoa, kuinka paljon hävisimme sen vaurion vuoksi. Käytin samaa siipeä koko kisan ajan, joten mitään vertailupohjaa muuhun ei ole. Yleensä siinä kuitenkin hieman menettää suorituskykyä. Sain kuitenkin sentään pari pistettä tästä kisasta, mikä on parempi kuin jäädä kokonaan ilman. Mutta ei se todellakaan tyydyttänyt.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!