Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Räikkönen ohitti Sennan palkintopallitilastossa –”Loppupeleissä se on vain yksi numero”

Urheilu
 
HAMAD I MOHAMMED / Reuters
Kimi Räikkönen oli urallaan 81:ttä kertaa palkintopallilla. Tällä kertaa yhdessä Mercedeksen kuljettajien Nico Rosbergin ja Lewis Hamiltonin sekä Mercedeksen teknisen johtajan Aldo Costan kanssa.
Kimi Räikkönen oli urallaan 81:ttä kertaa palkintopallilla. Tällä kertaa yhdessä Mercedeksen kuljettajien Nico Rosbergin ja Lewis Hamiltonin sekä Mercedeksen teknisen johtajan Aldo Costan kanssa. Kuva: HAMAD I MOHAMMED / Reuters

Manama. Kimi Räikkönen kiipesi Bahrainin kakkossijallaan kaikkien aikojen palkintotaulukossa nyt Ayrton Sennan ja keskeyttämään joutuneen Sebastian Vettelin edelle.

Mitä uran 81. pokaali merkitsee Ferrarin suomalaiskuskille?

”Ei se mitään suuria merkitse. Loppupeleissä se on vain yksi numero. Onhan niitä palkintoja kohtuullinen määrä, mutta ei se mitään muuta, onko niitä 81 tai vaikka 60. Yritän aina parhaani”, Räikkönen kuittasi saavutuksensa.

Bahrainissa noista pokaaleista on nyt tullut kymmenesosa. Yhteensä Sakhirin radan podiumille Räikkönen on kavunnut kahdeksan kertaa.

Tähtäimessä ollut taistelu Mercedeksen kanssa voitosta kaatui heti lähtövalojen sammuttua.

”Lähtö oli surkea, mutta sen jälkeen kisa meni kohtuullisen hyvin. Menetin monta paikkaa, kun sormi lipesi, ja pyörät sutivat. Vaikka pääsin nopeasti ohi muista, Nico Rosberg oli kuitenkin karannut jo siinä vaiheessa liian kauas”, Räikkönen kuvaili.

”Sain kyllä häntä kiinni, mutta ei vauhti riittänyt sen enempään.”

Räikkönen joutui Australiassa keskeyttämään turbovian vuoksi. Nyt Sebastian Vettel ei päässyt edes lähtöruudukkoon, kun Ferrarin injektori petti lämmittelykierroksella.

”Olipa todella lyhyt kisa. Ei valunut edes yhtä hikitippaa. Tuli vikaa, ja näin paljon savua auton takana. Meni tehot, ja päätin pysäyttää auton. Tietenkin se oli hyvin turhauttavaa, koska haluan vain ajaa kilpaa.”

”Onneksi olkoon Kimille. Oli tärkeää, että kisan aikana tuimme häntä autotallimme molemmilla puolilla”, Vettel huikkasi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?