Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Egyptin turvallisuustilanne sai Emma Laineen hyppäämään sivuun maajoukkueesta

Urheilu
 
Markku Ulander Lehtikuva
Emma Laine ei halunnut matkustaa Kairoon pelaamaan.
Emma Laine ei halunnut matkustaa Kairoon pelaamaan. Kuva: Markku Ulander Lehtikuva

Tenniksenpelaaja Emma Laineen piti toimia Suomen Fed Cup -maajoukkueen pelaajavalmentajana, kun Suomi kohtaa Egyptin Kairossa huhtikuun puolivälissä.

Laineen, 30, lisäksi Piia Suomalainen jäi pois joukkueesta. Laine ilmoitti suoraan, että Egyptin turvallisuustilanne vaikutti päätökseen.

”Toivoin, että Kansainvälinen Tennisliitto (ITF) olisi siirtänyt Fed Cupin toiseen maahan, mutta kun näin ei käynyt, koin, että turvallisyyssyistä ainoa vaihtoehto on jäädä pois”, Laine sanoi Tennisliiton tiedotteessa.

”Olisin mielelläni ollut joukkueen mukana, joten tämä harmittaa todella paljon”, Laine sanoi. Hän kuuluu edelleen Suomen parhaisiin naispelaajiin ja olisi ollut hyvä vahvistus joukkueelle.

Laine asuu nykyään Hongkongissa, jossa hän harjoittelee ja kiertää sieltä kilpailuissa. Pitkän uransa aikana Lainen on usein pelannut Egyptissä, mutta viime aikoina maan turvallisuustilanne on heikentynyt.

Piia Suomalainen on myös maan ehdotonta kärkeä, joten leikkaus joukkueesta oli suuri.

Laineen ja Suomalaisen jäätyä pois Monica Malinen ja Ella Leivo tulevat joukkueeseen.

Kansainvälinen tennisliitto ITF teetti ulkopuolisella asiantuntijalla turvallisuusselvityksen, ja Egyptin Tennisliitto on tapahtumaa valmistellessaan kiinnittänyt erityistä huomiota tapahtuman turvallisuusjärjestelyihin. Näiden pohjalta Kansainvälinen Tennisliitto on tehnyt päätöksen tapahtuman järjestämisestä Kairossa.

Suomen ulkoministeriö suosittelee varovaisuutta Kairossa liikuttaessa. Suomen joukkue majoittuu kenttien läheisyyteen ja välttää liikkumista miljoonakaupunki Kairon vilskeessä.

”Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että saimme täydennettyä joukkueen pikaisella aikataululla ja pystymme lähettämään joukkueen tapahtumaan”, Suomen Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho sanoi.

Suomen joukkue Fed Cupiin Euro-Afrikan II ryhmän ensimmäisen kierroksen otteluun. Fed Cup pelataan 13.-16. huhtikuuta Kairossa.

Pelaajat: Milka-Emilia Pasanen, Mia Eklund, Monica Malinen ja Ella Leivo. Kapteeni: Tero Vilén.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?