Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Seagulls kuittasi murskatappionsa komeasti Kauhajokea vastaan

”Kyllä se vaikuttaa, kun häviää nöyryyttävästi yli 30 pisteellä”

Urheilu
 
Mikko Stig / Lehtikuva
Seagullsin Jarkko Kyllönen nostaa pallon Kauhajoen Mikko Koiviston ulottumattomiin.
Seagullsin Jarkko Kyllönen nostaa pallon Kauhajoen Mikko Koiviston ulottumattomiin. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Seagulls 69

Kauhajoki 43

Voitot 1-1

Nyt oli hyvä ehkä viimeinen hetki heittää kaikki henkiset voimavaransa pudotuspelisarjaan. Seagulls oli tyrmätty koripalloliigan pudotuspelien ensimmäisessä ottelussa, kun Kauhajoen Karhu oli voittanut kotonaan 33 pisteellä.

Ja kyllä Seagulls paransikin peliään. Kauniina kiitoksena siitä Kisahallin tulostaululla loistivat ottelun lopussa helsinkiläisten voittoluvut 69–43. Puolivälieräsarja on nyt 1–1. Välieriin vaaditaan kolme voittoa.

Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas oli tehnyt erityisesti puolustuksen osalta kotiläksynsä yhdessä apuvalmentaja Petri Vellingin kanssa.

Esimerkiksi Kauhajoen kolmen pisteen heittoprosentti oli eilen 7,4, kun vain kaksi yritystä 27:stä meni sisään.

Huonossa heittoprosentissa oli toki osa jo vieraiden epätoivoakin, mutta ahdasta oli Seagullsin puolustuspäässä.

Se takasi Seagullsin historian ensimmäisen pudotuspelivoiton. Joukkue pelaa toista kauttaan ylimmällä tasolla.

Seagullsin hyökkäyspään jättiläinen oli eilen Timo Heinonen. Hän teki kentän korkeimman pistemäärän 17 hyvillä prosenteilla ja otti myös 6 levypalloa. Heinosella oli selkeä käsitys siitä, mistä Seagulls oli hankkinut taistelutahtonsa.

”Kyllä se vaikuttaa, kun häviää nöyryyttävästi yli 30 pisteellä. Pudotuspeleissä pääsee vielä pelaamaan heti samaa joukkuetta vastaan”, Heinonen kertoi joukkueen herätyksestä.

Valmennuksen ansiosta askelmerkit olivat puolustuksessa kohdallaan.

”Käytimme aika paljon aikaa Kauhajoen ja oman pelimme tutkimiseen ensimmäisen ottelun jälkeen. Onnistumiset puolustuksessa ruokkivat onnistumisia hyökkäyksessä ja myös itseluottamusta”, Heinonen sanoi.

Kauhajoki oli tehdä Korisliigan ennätyksen. Vain Kouvot on tehnyt 24 sekunnin hyökkäyssäännön aikana eli syksystä 2000 vähemmän pisteitä yhdessä ottelussa.

Kouvot joutui tyytymään 42 pisteeseen 2012 ottelussaan Lahden Namikaa vastaan. Sen rajan Kauhajoki rikkoi eilen vasta, kun pelikellossa oli aikaa jäljellä 1.46.

Jonkin verran Kauhajoen peliin vaikutti Cade Davisin loukkaantuminen ja siirtyminen sivuun toisella neljänneksellä, mutta ottelua se ei ratkaissut.

Yleisö poistui tyytyväisenä Kisahallista keväisen Helsingin iltaan, mutta Larkas ei paljoa piitannut tyytyväisyyden tunteesta.

”Ei kannata olla kauhean iloinen tästä ottelusta, ainakaan kovin pitkään. Kevät on sellaista aikaa, että ne jotka ovat lähimuistinsa menettäneet, ovat aika vahvoilla.”

Seagullsin painittavaksi jää nyt se, miten päihittää erittäin kova kotijoukkue. Kauhajoki on tällä kaudella hävinnyt vain kahdesti omalla paikkakunnallaan, eikä Seagulls ole pystynyt siellä voittoon kertaakaan.

Sarja jatkuu keskiviikkona, jolloin pelataan Kauhajoella.

Seagulls–Kauhajoki 69–43 (38–24)

Seagulls: Timo Heinonen 17/6, James Sinclair 12/6, Terrence Watson 10/4, Carl Lindbom 7/6, Jarkko Kyllönen 6/3, Antto Nikkarinen 6/1, Jason Conley 5/10, Nanayaw Awuah Addae 3/1, Teemu Sulonen 3/0, Antti Niskanen 0/6.

Kauhajoki: Lawrence Kinnard 9/6, Samuli Vanttaja 8/5, Aleksi Akpaso 5/1, Timothy Troutman 4/3, Mikko Koivisto 4/3, Cade Davis 4/1, Antti Kanervo 3/3, Juho Lehtoranta 2/3, Lance Williams 2/4, Bojan Sarcevic 2/3.

Erotuomarit: Johannes Sarekoski, Miltiadis Ioannidis, Ari Malkamäki.

Yleisöä: 1118.

Voitot 1–1.

Seuraavat ottelut: 5.4. Kataja–Nokia, Kouvot–Vilpas, Pyrintö–Bisons, 6.4. Kauhajoki–Seagulls

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?