Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen ampumahiihdon päävalmentajan pesti kiinnostaa myös ulkomailla: ”Kaisa ei ole asettanut mitään ehtoja”

Urheilu
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Kaisa Mäkäräinen kilpaili viime viikolla kaksissa SM-kisoissa. Ensin viestissä ampumahiihdon SM-kisoissa Rovaniemellä ja sitten hiihdon SM-kilpailuissa Taivalkoskella.
Kaisa Mäkäräinen kilpaili viime viikolla kaksissa SM-kisoissa. Ensin viestissä ampumahiihdon SM-kisoissa Rovaniemellä ja sitten hiihdon SM-kilpailuissa Taivalkoskella. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Suomen Ampumahiihtoliitto yrittää nimittää uuden päävalmentajan jo tämän kuun aikana.

Liitto sai määräaikaan mennessä kymmenen hakemusta, joista viisi tuli ulkomailta ja viisi kotimaasta. Hakijoiden nimiä ei kerrota vielä julkisuuteen.

”Hakijat on todettu ja nimet ovat mietiskelyn alla. Hyvä, että saatiin noin monta hakijaa myös ulkomailta”, liiton puheenjohtaja Olli Nepponen sanoo.

Tarkoituksena on, että päävalmentajan hakuprosessista vastaava ryhmä jättää esityksensä liiton hallitukselle tämän kuun puoliväliin mennessä.

Nepponen toivoo, että liitolla olisi varaa palkata päävalmentajan tueksi valmennuspäällikkö, mutta se tuskin toteutuu.

”Tähän liitolla ei ole varaa. Suurin osa päävalmentajan ajasta menee maajoukkueen mukana, kun koko valmennuskoulutus pitää saada toimimaan.”

Suomen ainoa ampumahiihdon huippu, Kaisa Mäkäräinen kertoo uransa jatkamisesta vasta sitten, kun uuden päävalmentajan nimi on selvillä.

Millaisia vaatimuksia tai toiveita hän on esittänyt liitolle, että ura voi jatkua?

”Kaisa ei ole asettanut mitään ehtoja. Hän tekee oman ratkaisunsa”, sanoo Nepponen, joka keskusteli asiasta Mäkäräisen kanssa viime viikonloppuna ampumahiihdon SM-kisoissa Rovaniemellä.

”Oli hienoa nähdä, että siellä oli enemmän katsojia kuin hiihdon Suomen cupissa.”

Jos Mäkäräinen lopettaa, se on lähes kuolinisku suomalaiselle ampumahiihdolle.

”Olisihan se on melkoinen aukko, muttei ampumahiihto silti Suomessa siihen lopu”, Nepponen sanoo.

Hänen mukaansa liitto on huolehtinut Mäkäräisestä hyvin. Hänen kihlattunsa Jarkko Siltakorpi sai päättyneellä kaudella suksihuoltajana palkkaa liitolta.

Yksi iso avoin kysymys on, mitä hän meinaa tehdä.

Mäkäräisen henkilökohtainen valmentaja Jarmo Punkkinen ei ole hakenut liiton päävalmentajaksi. Myös jatko Mäkäräisen kanssa on auki.

”Siitä ei ole vielä keskustelu. Tämäkään kausi ei ole vielä paketissa. Teimme äsken Kaisalle harjoitusohjelmaa tälle viikolle”, sanoi Punkkinen, jonka palkasta osan on maksanut Mäkäräinen ja osan Suomen olympiakomitea.

Mäkäräinen sanoi maaliskuun MM-kisojen jälkeen, että hän kokee liikaa paineita siitä että on lajissaan Suomessa yksin.

”Jos teen tätä, haluan tehdä täysillä. En tiedä, onko mielekästä harjoitella, jos resurssit ja panostus eivät ole riittäviä”, hän sanoi MM-kisojen pronssimitalistina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!