Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Harri Syväsalmi dopingia ja urheilun eettisyyttä valvovan järjestön johtoon

Tammikuussa perustettu Suomen urheilun eettisen keskus SUEK nimitti pääsihteeriksi Harri Syväsalmen.

Urheilu
 
Jussi Helttunen
Harri Syväsalmi kertoo olevansa motivoitunut vaikuttamaan niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Kuva helmikuulta 2014.
Harri Syväsalmi kertoo olevansa motivoitunut vaikuttamaan niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Kuva helmikuulta 2014. Kuva: Jussi Helttunen

Suomen urheilun eettisen keskus SUEK ry on nimennyt pääsihteerikseen Harri Syväsalmen. Syväsalmi siirtyy tehtävään opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntayksikön johtajan paikalta. Hakijoita SUEKin pääsihteeriksi oli yli 40.

Syväsalmen tehtävänä on käynnistää tammikuussa 2016 perustetun SUEKin toiminta. SUEK ry vastaa urheilun eettisyyden vahvistamisesta Suomessa, ja sen tehtäviin kuuluvat esimerkiksi antidopingtoiminta sekä kilpailumanipuloinnin ja katsomoväkivallan ehkäisy.

Syväsalmi aloittaa pääsihteerin työt kesäkuun alussa, ja pesti on vuoteen 2020. Valintaan vaikutti erityisesti Syväsalmen pitkä ja monipuolinen tausta urheilun eettisten asioiden edistäjänä.

”SUEKin toiminta on ainutlaatuista maailmanlaajuisesti. Luomme uutta tapaa toimia ja toteuttaa kansainvälisten sopimusten velvoitteita ja näytämme mallia muiden maiden toimijoille. Harri Syväsalmi on ehdoton asiantuntija urheilun eettisissä asioissa kattavine kansainvälisine ja kansallisine verkostoineen”, SUEKin puheenjohtaja Pekka Ilmivalta sanoo tiedotteessa.

Syväsalmi toimi vuosina 2000–2003 Maailman antidopingtoimisto WADAn ensimmäisenä pääsihteerinä ja oli käynnistämässä maailmanlaajuisen antidopingorganisaation toimintaa. Lisäksi hän on toiminut Euroopan neuvostossa ottelutulosten manipuloinnin vastaisen yleissopimuksen työryhmän puheenjohtajana.

”Viimeaikaiset tapahtumat ja uutiset urheilussa ovat olleet surullisia. Eettiset asiat ovat nyt tärkeämpiä kuin koskaan ja on aika toimia” Syväsalmi sanoo.

Syväsalmen mukaan kaikkien velvollisuus on puolustaa ja kunnioittaa urheilussa eettisiä asioita.

”Jos hyväksymme urheilun lieveilmiöt, tuhoamme urheilun perustan. Haluan uudessa tehtävässäni jättää jälkipolville perinnöksi hyvän, eettisesti kestävän urheilukulttuurin ja reilun pelin hengen.”

SUEKin nykyinen pääsihteeri Pirjo Ruutu siirtyy osa-aikaeläkkeen kautta eläkkeelle vuonna 2017.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!