Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mestaruuteen tähtäävän Leicesterin maalivahti: ”Paineet eivät ole mitään verrattuna viime kauteen”

Leicesterin maalivahti Kasper Schmeichel nauttii nyt pelaamista. Toisin oli vuosi sitten, kun joukkue taisteli putoamista vastaan.

Urheilu
 
Lähde: Reuters
Carl Recine
Tanskan maajoukkuevahti Kasper Schmeichel uskoo, että Leicesterin henkinen kantti kestää mestaruuteen asti.
Tanskan maajoukkuevahti Kasper Schmeichel uskoo, että Leicesterin henkinen kantti kestää mestaruuteen asti. Kuva: Carl Recine

Englannin Valioliigan kauden jättiyllättäjä Leicester City jahtaa paraikaa sensaatiomaista mestaruutta, kun kautta on jäljellä enää kuusi ottelua.

Leicester johtaa sarjaa seitsemän pisteen erolla Tottenhamiin. Neljä voittoa varmistaisi Leicesterin mestaruuden, mutta vähempikin riittää, jos Tottenham ei voita kaikkia otteluitaan.

Leicesterin maalivahdin Kasper Schmeichelin mukaan viime vuoden putoamistaistelu antoi joukkueelle paljon kokemusta paineen alla pelaamisest.

Leicester oli viime kaudella jo tuomittu putoamaan, mutta upea loppukausi siivitti joukkueen lopulta sijalle 14.

Schmeichelin mukaan viime kausi kävikin paljon pahemmin hermoille kuin tämä kuluva.

”Emme ole yhtään paineen alla”, 29-vuotias maalivahti sanoi brittimedialle.

”Viime vuonna tunsimme painetta, koska pelasimme selkä seinää vastaan ja taistelimme henkemme kaupalla”, Schmeichel vertaa.

”Putoaminen merkitsee valtavasti seuralle, kaupungille ja koko yhteisölle. Ihmiset menettävät työnsä. Se olisi ollut katastrofaalista meille. Silloin oli todellakin paineita. Tämä on puolestaan mahtavaa, nautimme tästä.”

Schmeichel lisäsi, että Englannin Mestaruussarjan voitto kaksi vuotta sitten auttaa Leicesteriä viimeisissä ponnisteluissa kohti Valioliigan sensaatiomaista mestaruutta.

”Olihan se tietysti eri sarjataso, mutta olemme tehneet tämän ennenkin. Olemme voittaneet Mestaruussarjan. Moni meistä pelasi joukkueessa tuolloin, ja tiedämme minkälaista se on. Pitää edetä vain peli kerrallaan.”

Leicester lähtee sunnuntaina hakemaan viidettä peräkkäistä voittoaan, kun joukkue kohtaa putoamisvaarassa olevan Sunderlandin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?