Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rytmisen voimistelijat hyvissä asemissa

Urheilu
 

Rytmisen yksilövoimistelijat ja joukkueet karsivat jäljellä olevista olympiapaikoista Riossa 21. huhtikuuta, viisi päivää telinevoimistelijoiden jälkeen.

Suomen yksilövoimistelijoista mukana ovat Ekaterina Volkova ja Jouki Tikkanen. Vain yksi voimistelija maata kohti pääsee mukaan olympialaisiin, joten toisen kohtalo on pudota, vaikka tuloksena olisikin kaksoisvoitto.

Rion test event -kisasta kuuden maan kärki saa varmasti paikan. Kisassa on mukana 26 naista.

Jaossa on myös kolme maanosapaikkaa. MM-kisoissa on jo jaettu ensimmäiset 15 paikkaa.

Volkovalla on vahvemmat näytöt alkukauden kilpailuista, mutta Tikkanen otti voiton PM-kisoissa.

”Kauden alun perusteella Katjalla on hyvät mahdollisuudet”, sanoo voimisteluliiton voimistelutoiminnan päällikkö Liisa Ahlqvist-Lehkosuo. MM-kisoissa tehty tulos todennäköisesti riittäisi.

Joukkueiden karsintakilpailussa kolmesta paikasta kilvoittelee kuusi ryhmää: Azerbaidžan, Uzbekistan, Saksa, Kreikka, Korea ja Suomi. Lisäksi mukana ovat Venäjä, jolla on jo paikka, sekä Brasilia, jonka joukkue saa joka tapauksessa osallistua isäntämaan oikeudella.

”Se on tosi kova lista, mutta jos joukkue onnistuu, paikka on täysin realistinen”, Ahlqvist-Lehkosuo sanoo.

Viime viikonloppuna Ranskassa järjestetyissä grand prix -kilpailuissa Suomen edellä tuloslistalla oli vain maita, joilla oli jo MM-kisoista paikka hankittuna. Muut jäivät taakse.

Suomalaiset ovat olleet mukana olympialaisten rytmisessä voimistelussa aiemmin kolme kertaa. Viimeksi Suomea edusti Heini Lautala vuonna 2000.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!