Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi ratsasi Uefan pääkonttorin

Kotietsintä liittyy Panaman paperit -tietovuotoon.

Urheilu
 
JORGE ADORNO / REUTERS
Fifan nykyinen puheenjohtaja Gianni Infantino on ilmoittanut olevansa tyrmistynyt siitä, että hänen nimensä on liitetty Panaman paperit -tietovuotoon.
Fifan nykyinen puheenjohtaja Gianni Infantino on ilmoittanut olevansa tyrmistynyt siitä, että hänen nimensä on liitetty Panaman paperit -tietovuotoon. Kuva: JORGE ADORNO / REUTERS

Sveitsin poliisi on tehnyt kotietsinnän Euroopan jalkapalloliiton Uefan pääkonttoriin keskiviikkona. Poliisin kotietsintä liittyy Panaman paperit -tietovuotoon. Poliisi etsi Uefan pääkonttorista Nyonissa asiakirjoja, jotka on allekirjoittanut järjestön entinen lakiasioiden johtaja ja kansainvälisen jalkapalloliiton nykyinen puheenjohtaja Gianni Infantino.

The Guardian -lehden näkemien asiakirjojen perusteella Infantino allekirjoitti vuonna 2006 televisiosopimuksia kahden liikemiehen kanssa, jotka sittemmin ovat joutuneet epäillyksi Fifaan kohdistuvassa laajassa korruptiotutkinnassa. Uefan mukaan järjestö tekee yhteistyötä Sveitsin poliisin kanssa.

Uefa julkaisi tiistai-iltana tiedotteen sen jälkeen, kun Infantino oli mediassa liitetty Panaman papereihin.

”Uefa on tyrmistynyt median jutuista, jotka viittaavat siihen, että vuonna 2006 tehtyjen televisiosopimusten solmimisessa olisi menetelty sopimattomasti. Muistutettakoon, kuten olemme toistuvasti selittäneet medialle, mitään sopimatonta ei ole koskaan tapahtunut. Nämä selitykset on kerrottu medialle selvästi ja avoimesti”, Uefa kertoi tiedotteessaan.

Panaman paperien mukaan Uefa myi Mestarien liigan, Uefa-cupin ja Super-cupin televisio-oikeudet Hugo ja Mariano Jinkisille, joita syytetään lahjonnasta osana Yhdysvaltain viranomaisten korruptiotutkinnassa. Hugo ja Mariano Jinkis ovat tällä haavaa kotiarestissa Argentiinassa.

Jinkisien yhtiö Cross Trading, joka oli rekisteröity Tyynellä valtamerellä sijaitsevalle Niuen piskuiselle saarivaltiolle, osti tv-oikeudet 111 000 dollarilla ja myi ne sen jälkeen välittömästi ecuadorilaiselle Teleamazonas-televisioyhtiölle kolminkertaisella hinnalla.

Uefa oli aiemmin kieltänyt tehneensä minkäänlaista yhteistyötä Yhdysvaltain liittovaltion poliisin tutkimien henkilöiden kanssa mutta myönsi tiistaisessa tiedotteessaan, että sen aiempi ilmoitus oli puutteellinen. Uefan mukaan kaikki sopimukset Cross Tradingin ja Teleamazonasin välillä olivat heidän välinen asiansa, joka ei kuulunut Uefalle.

Infantino valittiin helmikuussa Fifan uudeksi puheenjohtajaksi. Hänen toivotaan johtavan järjestöä ilman skandaaleja ja hyviä hallintotapoja noudattaen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!