Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaisjoukkueille portti auki Mestarien liigaan

Urheilu
 
Tomi Jokela / Lehtikuva
HPK:n Keao Burdine (vas.) ja LP Viestin passari Jenni Hiltunen naisten lentopallon mestaruusliigan ottelussa maaliskuussa. Nyt joukkueet ovat vastakkain finaaleissa.
HPK:n Keao Burdine (vas.) ja LP Viestin passari Jenni Hiltunen naisten lentopallon mestaruusliigan ottelussa maaliskuussa. Nyt joukkueet ovat vastakkain finaaleissa. Kuva: Tomi Jokela / Lehtikuva

Lentopallon kotimaisiin mestaruuskamppailuihin tuli uusi panos.

Sekä miesten että naisten Mestaruusliigan voittajalle on tarjolla paikka Euroopan kovatasoisimpaan seurajoukkueiden kilpailuun, Mestarien liigaan.

Euroopan lentopalloliitto CEV on päättnyt, että kaikilla sen jäsenmaiden mestareilla on mahdollisuus osallistua jatkossa Mestarien liigaan niin halutessaan.

Miesten kotimaisessa liigassa on selvillä vasta toinen finalisti, Kokkolan Tiikerit. Toisessa välierässä pelaavat VaLePa ja Hurrikaani.

Naisissa kahdeksatta peräkkäistä mestaruutta tavoittelkeva LP Viesti Salosta voitti ensimmäisessä finaalissa keskiviikkona HPK:n.

Mestarien liigan kilpailujärjestelmä muuttuu tämän uudistuksen takia täydellisesti.

Liigaan tulee 1., 2. ja 3. kierros, jotka ovat avoinna kaikille maille. Nämä kierrokset pelataan koti- ja vierasotteluina. Voittajat etenevät liigassa ja häviäjät jatkavat CEV-cupissa.

Miesten liigassa 4. kierrokselle selviää alkukierroksilta kahdeksan joukkuetta ja naisten liigassa neljä.

Sekä miesten että naisten 4. kierrokselle sijoitetaan suoraan 12 joukkuetta eniten Euroopan cupien ranking-pisteitä keränneistä maista. Joukkueet jaetaan neljän joukkueen lohkoihin, joissa pelataan kaksinkertainen sarja.

Miesten pudotuspeleissä pelataan ensin 12 joukkueen ja sitten 6 joukkueen pudotuspelit koti- ja vierasotteluina. Naiset pelaavat vain 6 joukkueen pudotuspelit.

Neljän parhaan joukkueen lopputurnaukseen pääsee pudotuspeleistä kolme joukkuetta turnauksen järjestäjän lisäksi.

Uudistuksen tarkoituksena on avata osallistumismahdollisuus kaikille maille, tehdä Mestarien liigaa tunnetummaksi joka puolella Eurooppaa sekä taata enemmän huippupelejä joukkueille, faneille ja medialle.

Mestarien liigan alkukierrokset arvotaan 9. kesäkuuta Roomassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?