Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nelinkertaisen major-voittajan Ernie Elsin Masters alkoi historiallisen painajaismaisesti – puttasi viidesti ohi alle metristä

Urheilu
 
Rob Schumacher / USA Today Sports
Ernie Elsin ensimmäinen kierros vaati 80 lyöntiä.
Ernie Elsin ensimmäinen kierros vaati 80 lyöntiä. Kuva: Rob Schumacher / USA Today Sports

Gofkauden ensimmäisen arvokilpailun Mastersin avauskierroksella torstaina nähtiin yksi 80. kertaa käytävän turnauksen karmeimmista epäonnistumisista.

Sen otti nimiinsä Etelä-Afrikan nelinkertainen major-voittaja Ernie Els, joka sai Augusta National -kentän ensimmäisellä reiällä (par-4) pallon kuppiin vasta yhdeksännellä lyönnillä.

Artikkeliin liittyvät

Els oli kolmella lyönnillä noin 60 sentin päässä reiästä, mutta sitten alkoi painajainen. Els puttasi ohi viisi kertaa 30–90 sentin etäisyydeltä reiästä.

Aiemmin suurin lyöntimäärä ykkösreiällä oli kahdeksan.

Els, 46, on voittanut kahdesti sekä US Openin että Open Championshipin Britanniassa. Mastersissa hän on kahdesti sijoittunut toiseksi. Lopulta Els käytti ensimmäiseen kierrokseen 80 lyöntiä, eli kahdeksan yli parin.

Videoklipin Elsin painajaisesta voit katsoa täältä.

Päinvastaisissa tunnelmissa Mastersin aloitti puolustava mestari, amerikkalainen Jordan Spieth.

Maailmanlistan kakkonen pelasi avauskierroksen loistavasti tulokseen 66 (kuusi birdieä) ja johtaa kilpailua ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Maailmanlistan ykkönen Jason Day puolestaan oli hyvässä vauhdissa vielä 14. reiän jälkeen, mutta sen jälkeen miehen peli hajosi. Hän löi seuraavalla reiällä bogeyn, sitten triplan ja vielä 17. reiällä bogeyn. Näin viisi alle muuttui lopulta par-tulokseksi.

Juttua korjattu 8.4. kello 9.33: Els sai pallon reikään yhdeksällä lyönnillä, ei kymmenellä. Järjestäjät ilmoittivat ensin virheellisen tuloksen, mutta korjasivat myöhemmin lyöntimäärän.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!