Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tappara on taas kohtaamassa tutun mörön, häviämisestä uhkaa tulla tapa

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Tapparan maalilla Tomi Karhunen ottelussa Kärppiä vastaan Tampereella torstai-iltana.
Tapparan maalilla Tomi Karhunen ottelussa Kärppiä vastaan Tampereella torstai-iltana. Kuva: Vesa Koivunen

Tampere

Tappara ja Kärpät ovat pelanneet kaksi lähes ikimuistoista loppuottelusarjaa jääkiekkoliigassa. Sitä ennen Tappara kohtasi liigafinaaleissa Ässät.

Upea menestystarina. Kolme vuotta peräkkäin loppuottelussa. Tarinalla on toinen puolensa. Tapparalla on kolme toinen toistaan katkerampaa hopeaa.

Kärpät ja Tappara eivät kohtaa tänä keväänä kauden päättävässä ottelusarjassa, vaan välierissä. Ja kuinka ollakaan mörkö kurkkii taas kulman takaa.

Tampereen toistai-illassa Tappara hukkasi mahdollisuutensa. Se johti ottelusdarjaa 2–0, mutta Kärpät löi sen Hakametsässä 2-2:een. Ehkä 3-1 olisi tänä keväänä riittänyt, mutta Kärppien Jesse Puljujärvi päätti toisin tekemällä toisen jatkoerän voittomaalin.

Oululaisten päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi Tampereella neljännen ottelun jälkeen, ettei Tapparan pelaajia tarvitse motivoida. ”He ovat seisoneet kolme kertaa siniviivalla hopeat kaulassa.”

Juuri näin. Motivointipuheisiin ei ole syytä, mutta kummitukset olisi saatava ravisteltua pois mielestä.

Painajaisten historia kantaa kolmen vuoden taakse. Tappara johti Ässiä vastaan finaalissa, mutta hävisi. Kärppiä vastaan Tappara johti jo 3–1, ja hävisi. Vuodet olivat 2013 ja 2014. Tappio tuli viime vuonna seitsemännen pelin jatkoerässä. Silloin juhlittiin Sebastian Ahoa.

Nyt eletään vuotta 2016 ja pahat ennusmerkit ovat olemassa. Huippukova Kärpät uhkaa kääntää tämänkin sarjan ja ottaa kiintiöpaikkansa loppuottelussa.

Onneksi Tappara ei ole vielä hävinnyt, mutta helisemässä se on.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!