Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viides peräkkäinen kierros Mastersin kärjessä – Jordan Spieth aloitti mestaruuden puolustamisen häikäisevästi

Spieth kilpailee Mastersissa kolmatta kertaa.

Urheilu
 
Rob Schumacher / USA Today Sports
Jordan Spieth tavoittelee toista peräkkäistä voittoa Masters-turnauksessa. Aiemmin peräkkäisiin voittoihin on pystynyt vain kolme pelaajaa.
Jordan Spieth tavoittelee toista peräkkäistä voittoa Masters-turnauksessa. Aiemmin peräkkäisiin voittoihin on pystynyt vain kolme pelaajaa. Kuva: Rob Schumacher / USA Today Sports

Jaettu 12:s, jaettu kolmas, jaettu ykkönen, jaettu toinen sekä viisi kertaa ykkönen.

Siinä voittoa puolustavan Jordan Spiethin sijoitukset jokaisen pelaamansa kierroksen jälkeen vuoden ensimmäisessä golfin arvokilpailussa Mastersissa.

Spieth kilpailee Mastersissa kolmatta kertaa. Heti ensimmäisellä kerralla hän asetti kyseenalaiseksi sen väittämän, että Mastersin areena Augusta National -kenttä ei ole ensikertalaisten temmellyskenttä. Tuolloin Spieth sijoittui toiseksi lähdettyään jaetussa johdossa päätöskierrokselle.

Viime vuonna, toisella yrittämällään, hän johti kilpailua yksin jokaisen kierroksen jälkeen.

Kolmas kerta ja voiton puolustaminen alkoi torstaina häikäisevästi. Spiethin putteri toimi, kun hän mätti avauskierroksella kuusi birdieä. Tulos 66 riitti päivän päätteeksi yksin kärkipaikkaan.

Spieth starttasi aamun ensimmäisten pelaajien joukossa ja sai etua sääoloista. Päivän mittaan tuuli virkistyi.

”Kierros oli yksi urani parhaista. Löin palloa melko keskinkertaisesti. Siihen nähden sain paljon irti ja tein tulosta todella hyvin”, sanoi Spieth, joka käytti vaikeilla viheriöillä vain 25 puttia.

Maailmanlistan kakkosena oleva Spieth olisi voittaessaan vasta neljäs pelaaja, joka on pystynyt Mastersissa kahteen peräkkäiseen voittoon.

Vuoden 1984 jälkeen vain kaksi ensimmäisen kierroksen jälkeen johtanutta pelaajaa on yltänyt kolme päivää myöhemmin Mastersin voittoon. Spieth on heistä toinen.

Edellisen kerran Mastersin puolustava mestari johti avauskierroksen jälkeen vuonna 1966. Silloin asialla oli lajilegenda, sittemmin 18-kertainen major-voittaja Jack Nicklaus.

Maailman ykköspelaajaksi viime viikolla palannut Australian Jason Day oli avauskierroksella 14 reiän jälkeen vain lyönnin päässä Spiethistä (-5), mutta pelasi sen jälkeen kolme reikää (15–17) viisi yli parin.

Pahin moka tuli 16:lla, kun Dayn avaus par-kolmosella pomppasi veteen. Liikaa varmisteltu kolmas lyönti päätyi kaltevalle viheriölle niin vaikeaan paikkaan, että tuloksena oli kolmen putin jälkeen triplabogi.

Lähteet: Reuters, europeantour.com

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!