Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HIFK enää voiton päässä finaalista – JYPin valmentaja haukkui tuomaritoiminnan surkeaksi

JYP ei luistellut, taklannut eikä onnistunut olemaan minkäänlainen uhka IFK:lle kuin korkeintaan vihellyksen jälkeisissä pullistetuissa.

Urheilu
 
HIFK maksaa kalavelat edellisestä kohtaamisesta – JYP jälleen helisemässä Nordiksella
HIFK maksaa kalavelat edellisestä kohtaamisesta – JYP jälleen helisemässä Nordiksella
HIFK:n ja JYPin välinen viides kohtaaminen alkoi helsinkiläisten komennossa Kotijoukkue aloitti maalinteon hieman ennen erän puoliväliä, kun Corey Elkins rokotti armotta JYPin puolustuksen lepsuilusta. Hetkeä myöhemmin Yohann Auvitu tuplasi johdon todellisella tahtomaalilla. Vielä ennen erän päätöstä Tomas Zaborsky lisäsi pudotuspelien toisella osumallaan johdon kolmeen maaliin.

Helsingin IFK on voiton päässä SM-liigan finaaleista. IFK jatkoi välieräsarjassa kotivoittojen sarjaa kukistamalla JYPin maalein 5–3.

Näin IFK johtaa ottelusarjaa 3–2. Finaalipaikka on ensimmäisen kerran katkolla ensi maanantaina Jyväskylässä. IFK:n finaalipaikkaan vaadittaisiin vielä yksi kiinnitys.

”Ensimmäinen erä oli loistava ja meillä hyrrä päällä. Sen jälkeen pelattiin tasaisesti puolin ja toisin”, IFK:n päävalmentaja Antti Törmänen sanoi.

Siitä ei ole kyse, että IFK olisi vaipunut talvihorrokseen, vaan JYP näytti pyöräyttäneen kahteen ensimmäiseen erään marraskuisen maanantaivaihteen päälle. Kolmanteen tuli vähän eloa, mutta JYPin painostus oli lumetta.

JYP ei luistellut, taklannut eikä onnistunut olemaan minkäänlainen uhka IFK:lle kuin korkeintaan vihellyksen jälkeisissä pullistetuissa. Ja siitä sitä puhetta sitten piisasikin.

Tai taklasihan jyppiläinen kaiketi kerran, ehkä pari. Joonas Nättinen ajoi kiekottoman Teemu Ramstedtin pystyyn siniviivalla. Täysin rottamainen taklaus, jonka takana täytyi olla kivitalon kokoinen turhautuminen, kun ottelu oli tuolloin toisen erän lopulla ja IFK johti 4–1.

IFK iski ensimmäiseen erään taululle 3–0. Corey Elkinsin terävä rannelaukaus toi johtomaalin. Puolustaja Yohann Auvitu heittäytyi kiekon perään tehdessään 2–0, ja Tomas Zaborsky laukoi alanurkkaan kolmannen kotijoukkueen maalin.

”Tiesimme, kuinka kovaa he voivat tulla päälle, joten on aina hyvä saada aikainen maali”, Elkins sanoi kahden pisteen tehoiltansa jälkeen.

”Olimme viimeksi valmiita heti alussa, mutta otimme kaksi jäähyä. Niin emme voi tehdä”, Elkins viittasi keskiviikkoiseen Jyväkylässä pelattuun otteluun, jossa hän itse otti toisen jäähyn.

”Tiedämme, kuinka vaikeaa on voittaa siellä.”, Elkins sanoi.

Kun Mika Partanen laukoi Anssi Löfmanin kiekonmenetyksen jälkeen 4–0, näytti kello 21.21 pelatuksi. Tarjolle jäi melkein kaksi erää jääkiekkoa ilman panosta. Toisessa erässä Löfman putosi kokoonpanosta loukkaantumisen takia.

”Kiva tehdä maaleja. Hyvältä tuntuu”, hymyilevä Partanen sanoi hallin käytävillä. Hän teki edellisen osumansa Jyväskylän viime ottelussa, kun sitä ennen oli pitkä kuiva kausi.

JYPin maalivahdille edellisellä Stadin-vierailulla neljä maalia riitti, mutta nyt Tarkki veti iltavuoronsa loppuun. Elkinsin ja Partasen laukaukset olisivat olleet torjuttavissa, mutta Tarkki pysyi töissä.

Tunteet leiskuivat jäähallin uumenissa ottelun jälkeen, kun JYP päävalmentaja Marko Virtanen huusi keuhkojen täydeltä surkeasta tuomaritoiminnasta.

Kuinka ollakaan, IFK:n Törmänen puhui samoista asioista. Hänkään ei ollut ihastunut puhalluksiin, vaikka katsoi eri suunnasta.

”Saa huitoa ja lyödä poikittaisella vihellyksen jälkeen, ja meiltä [Micke-Max] Åsten on aina penkillä”, Törmänen sanoi.

JYPillä on ärsyttävä tapa juoksuttaa juuri pitkän kiekon viheltämisen jälkeen 2–4 pelaajaa vaihtoaitioon, vaikka vaihtaa ei saisi. Näin saa lisää levähdysaikaa. Törmänen veti hidastelusta kookkaan herneen nenäänsä.

”Sanoin siitä tuomareille, mutta kun ei kuulemma saa keskustella valmentajien kanssa”, Törmänen sanoi.

HIFK on todellinen isäntä Nordiksella – avauserästä ei fyysisyyttä puuttunut!
HIFK on todellinen isäntä Nordiksella – avauserästä ei fyysisyyttä puuttunut!
HIFK:n ja JYPin viides kohtaaminen alkoi erittäin fyysisesti ja muun muassa Joonas Järvinen jakoi useita kovia taklauksia. Myös maalinedustoilla riitti kuhinaa ja vieraiden Nolan Yonkaminilla olikin paljon juttukavereita.

Huippuhetket: HIFK - JYP

Huippuhetket: HIFK - JYP
HIFK otti voiton viidennestä välierästä ja helsinkiläisillä on mahdollisuus ratkaista finaalipaikka maanantaina Jyväskylässä. Ottelun ratkaisuksi muodostui avauserä, kun kotijoukkue takoi pikkumustan kolmesti vierailijoiden verkkoon. HIFK sai perjantaina onnistumisia jälleen laajalta rintamalta, kun jokaisesta viidestä maalista vastasi eri pelaaja.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!