Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HJK jyräsi – VPS:lle vain lohdutusmaali

Urheilu
 
Veikkausliigan huippuhetket 8.4.2016
Veikkausliigan huippuhetket 8.4.2016

HJK näyttää Veikkausliigakauden alussa ylivoimaiselta vastustajalta kotikentällään. Perjantaina Klubi jauhoi VPS:stä 3–1-voiton kauden toisessa Veikkausliigaottelussa.

HJK meni Alfredo ”El Búfalo” Moreloksen avausmaalilla 1–0-johtoon avausjaksolla. Kun toista puoliaikaa oli pelattu vain neljä minuuttia, teki Medo HJK:lle jo 2–0-johtomaalin. Keskikenttäpelaaja kuoletti VPS:n purkupallon rinnalla ja laukoi pallon tarkasti maaliin. Esityön maaliin teki laitapelaaja Nnamdi Oduamadi, joka keskitti pallon maalille.

”Olin iloinen, että tein ensimmäisen liigamaalini tällä kaudella. Hyvä alku kaudelle. Tein edellisen maalini HJK:lle vuonna 2010 ennen kuin siirryin seurasta”, Medo kertoi ottelun jälkeen.

Tunnin kohdalla Oduamadi pani vasemmalla laidalla VPS:n puolustajat solmuun ja keskitti takatolpalle. VPS:n puolustajien vapaaksi jättämä Atomu Tanaka nousi taas oikea-aikaisesti palloon ja puski HJK:n 3–0-johtoon. Se oli Tanakan kauden kolmas maali.

Nigerialainen laitapelaaja Oduamadi oli rakentamassa kaikkia HJK:n maaleja, joista viimeisessä hän oli viimeisenä syöttäjänä.

”Meillä on ollut hyvä alku kaudelle. Olen sopeutunut todella nopeasti joukkueeseen”, Oduamadi sanoi.

”Ensimmäisessä maalissa minun olisi pitänyt laukoa maali, mutta en onnistunut tilanteessa.”

3–0-tilanteessa HJK:n tarkka peli herpaantui hetkeksi. Toppari Lum Rexhepi syötti vaikean syötön maalivahti Thomas Dähnelle, joka purki pallon hätäisesti keskelle kenttää. VPS:n hyökkääjä Loorents Hertsi laukoi kaukaa tyhjään maaliin 1–3-kavennusmaalin.

Avauspuoliajalla HJK jatkoi siitä, mihin jäi kauden ensimmäisessä ottelussaan. Se pyrki järjestelmällisesti löytämään hitaissa hyökkäyksissään murtautumispaikkoja VPS:n puolustusmuodon keskeltä tai laidoilta.

Pari kertaa nähtiin kuvio, jossa kärkipelaaja Alfredo Morelos tuli palloa vastaan kymppialueelle ja pelasi pallon linjan taakse juosseelle Nikolai Alholle.

HJK:n uudelle vasemman laidan pelotteelle, nigerialaiselle laitapelaajalle Oduamadille tuli myös maalipaikkoja ottelun alussa. Oduamadi oli rakentamassa yhdessä Tanakan kanssa HJK:n avausmaalia.

VPS:llä ei ollut avausjaksolla yhtään kunnon maalipaikkaa. Se oli HJK:n hyvyyttä.

Avausjaksolla HJK:n korkea prässi teki VPS:n avauspelin vaikeaksi. Kun VPS yritti päästä paineen alta pitkillä syötöillä, voittivat HJK-topparit kerta toisensa jälkeen pääpallot.

HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo oli tyytyväinen otteluun mutta löysi myös parannettavaa.

”Kolme pistettä on tärkeintä ensimmäisissä peleissä. Sen hoidimme selvästi. Viimeisen puolen tunnin aikana menetimme pallokontrollin, ja se harmitti. Pallottomat pelaajamme eivät enää liikkuneet tarpeeksi. Teimme vaikeita ratkaisuja. Meidän olisi pitänyt käyttää paremmin tyhjiä tiloja kentällä”, Lehkosuo sanoi.

VPS:n päävalmentajan Petri Vuorisen mukaan hänen nuori joukkueensa suoriutui kelvollisesti.

”Antoi uskoa pelaamiseemme. Mielestäni pelasimme loppuun saakka. HJK sai toisen jakson alussa hyvän jakson. Siinä vaiheessa pelinavaamisemme oli heikompaa, ja paine kasvoi. Annan tunnustusta nuorille pelaajillemme”, Vuorinen kertoi.

Seuraavassa kotiottelussaan 18. huhtikuuta HJK pääsee kunnon testiin, kun Sonera-stadionille saapuu hallitseva mestari SJK.

Korjattu VPS:n maalintekijäksi Loorents Hertsi.

Markku Niskanen / HS
Alfredo Morelos on osoittautunut HJK:lle kelpo vahvistukseksi.
Alfredo Morelos on osoittautunut HJK:lle kelpo vahvistukseksi.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?