Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nnamdi Oduamadi täysin pitelemätön – HJK ylivoimainen vastus VPS:lle

Laitapelaaja oli rakentamassa kaikkia Klubin maaleja.

Urheilu
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
HJK:n Alfredo Morelos (2. vas.) tuikkasi 1–0-osuman VPS:n maalivahdin Jevgeni Kobozevin (vas.) ohi. Nnamdi Oduamadi seurasi tilannetta.
HJK:n Alfredo Morelos (2. vas.) tuikkasi 1–0-osuman VPS:n maalivahdin Jevgeni Kobozevin (vas.) ohi. Nnamdi Oduamadi seurasi tilannetta. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

HJK 3

VPS 1

Artikkeliin liittyvät

HJK näyttää Veikkausliigakauden alussa ylivoimaiselta vastustajalta kotikentällään. Perjantaina Klubi jauhoi tunnissa voiton VPS:stä kauden toisessa Veikkausliigaottelussa.

HJK:n joukkueesta on nousemassa esiin uusia tähtiä. Jo kauden ensimmäisessä ottelussa nigerialaisen laitapelaajan Nnamdi Oduamadin, 25, esitys sykähdytti kannattajia. VPS:ää vastaan Oduamadi oli taas kentän parhaimmistoa. Hän oli rakentamassa kaikkia kolmea Klubin maalia.

HJK meni Alfredo ”El Búfalo” Moreloksen avausmaalilla 1–0-johtoon avausjaksolla. Oduamadi laukoi kohti VPS-maalivahtia, ja pallo päätyi Morelokselle.

Kun toista puoliaikaa oli pelattu vain neljä minuuttia, teki Medo HJK:lle jo 2–0-johtomaalin. Oduamadi keskitti pallon maalille, Medo kuoletti VPS:n purkupallon rinnalla ja laukoi pallon tarkasti maaliin.

Tunnin kohdalla Oduamadi pani vasemmalla laidalla kolme VPS:n pelaajaa nippuun ja keskitti takatolpalle. VPS:n puolustajien vapaaksi jättämä Atomu Tanaka nousi taas oikea-aikaisesti palloon ja puski HJK:n 3–0-johtoon. Se oli Tanakan kauden kolmas maali.

”Ensimmäisessä maalissa minun olisi pitänyt onnistua, mutta en onnistunut tilanteessa. Meillä on ollut hyvä alku kaudelle. Olen sopeutunut todella nopeasti joukkueeseen”, Oduamadi sanoi.

HJK:n onneksi Oduamadin maanmies, laitapakki Taye Taiwo suostutteli kaveriaan tulemaan HJK:hon.

”Taiwo sanoi minulle, että tule tänne voittamaan mestaruus. Kun minulla ei ollut mahdollisuutta päästä pelaamaan AC Milanissa, päätin tulla tänne. Myös päävalmentaja [ Mika Lehkosuo ] ja [toimitusjohtaja] Aki Riihilahti puhuivat minua tänne”, Oduamadi kertoi.

Oduamadin mukaan joukkueessa on paljon nuoria lahjakkaita poikia, jotka tekevät kovasti töitä.

”Olen onnellinen täällä. Harjoittelemme hyvin joka viikko. Valmentajat ovat hyviä”, Oduamadi sanoi.

VPS:llä ei ollut avausjaksolla yhtään kunnon maalipaikkaa. Avausjaksolla HJK:n korkea prässi teki VPS:n avauspelin vaikeaksi. Kun VPS yritti päästä paineen alta pitkillä syötöillä, voittivat HJK-topparit kerta toisensa jälkeen pääpallot.

Kolmen maalin johdossa HJK:n tarkka peli herpaantui hetkeksi. Toppari Lum Rexhepi syötti vaikean syötön maalivahti Thomas Dähnelle, joka purki pallon hätäisesti keskelle kenttää. VPS:n Loorents Hertsi laukoi kaukaa tyhjään maaliin 1–3-kavennusmaalin.

HJK pääsee kunnon testiin seuraavassa kotiottelussaan 18. huhtikuuta, kun se isännöi hallitsevaa mestaria SJK:ta. Se tuskin on samanlainen vastaantulija kuin IFK Mariehamn tai VPS.

Jussi Nukari / Lehtikuva
Nnamdi Oduamadi
Nnamdi Oduamadi
Veikkausliigan huippuhetket 8.4.2016
Veikkausliigan huippuhetket 8.4.2016
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?