Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tunteet leiskuivat Helsingin hallin käytävillä

HIFK otti rutiinivoiton JYPistä ja ison askeleen kohti finaalia, mutta tuomaritoiminta nousi pintaan.

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Yohann Auvitu survoi lähietäisyydeltä IFK:n 2–0-maalin Tuomas Tarkin taakse.
Yohann Auvitu survoi lähietäisyydeltä IFK:n 2–0-maalin Tuomas Tarkin taakse. Kuva: Vesa Koivunen

HIFK 5

JYP 2

Artikkeliin liittyvät

Voitot 3–2

Taas oli yksi ilta vähän kummallisten kotiotteluiden jääkiekkoliigan välierissä.

Helsingin IFK otti niin rutiininomaisen 5–2-voiton Jyväskylän JYPistä, ettei illasta puuttunut kuin marraskuun räntäsade ja alkava kaamos.

Sarja meni katkolle, kun joukkueet kohtaavat Jyväskylässä maanantaina. IFK:n finaalipaikkaan vaadittaisiin vielä yksi kiinnitys.

”Ensimmäinen erä oli loistava ja meillä hyrrä päällä. Sen jälkeen pelattiin tasaisesti puolin ja toisin”, IFK:n päävalmentaja Antti Törmänen sanoi.

Siitä ei ole kyse, että IFK olisi vaipunut talvihorrokseen, vaan JYP näytti pyöräyttäneen kahteen ensimmäiseen erään marraskuisen maanantaivaihteen päälle. Kolmanteen tuli vähän eloa, mutta JYPin painostus oli lumetta.

JYP ei luistellut, taklannut eikä onnistunut olemaan minkäänlainen uhka IFK:lle kuin korkeintaan vihellyksen jälkeisissä pullistetuissa. Ja siitä sitä puhetta sitten piisasikin.

Tai taklasihan jyppiläinen kaiketi kerran, ehkä pari. Joonas Nättinen ajoi kiekottoman Teemu Ramstedtin pystyyn siniviivalla. Täysin rottamainen taklaus, jonka takana täytyi olla kivitalon kokoinen turhautuminen, kun ottelu oli tuolloin toisen erän lopulla ja IFK johti 4–1.

IFK iski ensimmäiseen erään taululle 3–0. Corey Elkinsin terävä rannelaukaus toi johtomaalin. Puolustaja Yohann Auvitu heittäytyi kiekon perään tehdessään 2–0, ja Tomas Zaborsky laukoi alanurkkaan kolmannen kotijoukkueen maalin.

”Tiesimme, kuinka kovaa he voivat tulla päälle, joten on aina hyvä saada aikainen maali”, Elkins sanoi kahden pisteen tehoiltansa jälkeen.

”Olimme viimeksi valmiita heti alussa, mutta otimme kaksi jäähyä. Niin emme voi tehdä”, Elkins viittasi keskiviikkoiseen Jyväkylässä pelattuun otteluun, jossa hän itse otti toisen jäähyn.

”Tiedämme, kuinka vaikeaa on voittaa siellä.”, Elkins sanoi.

Kun Mika Partanen laukoi Anssi Löfmanin kiekonmenetyksen jälkeen 4–0, näytti kello 21.21 pelatuksi. Tarjolle jäi melkein kaksi erää jääkiekkoa ilman panosta. Toisessa erässä Löfman putosi kokoonpanosta loukkaantumisen takia.

”Kiva tehdä maaleja. Hyvältä tuntuu”, hymyilevä Partanen sanoi hallin käytävillä. Hän teki edellisen osumansa Jyväskylän viime ottelussa, kun sitä ennen oli pitkä kuiva kausi.

JYPin maalivahdille edellisellä Stadin-vierailulla neljä maalia riitti, mutta nyt Tarkki veti iltavuoronsa loppuun. Elkinsin ja Partasen laukaukset olisivat olleet torjuttavissa, mutta Tarkki pysyi töissä.

Tunteet leiskuivat jäähallin uumenissa ottelun jälkeen, kun JYP päävalmentaja Marko Virtanen huusi keuhkojen täydeltä surkeasta tuomaritoiminnasta.

Kuinka ollakaan, IFK:n Törmänen puhui samoista asioista. Hänkään ei ollut ihastunut puhalluksiin, vaikka katsoi eri suunnasta.

”Saa huitoa ja lyödä poikittaisella vihellyksen jälkeen, ja meiltä [ Micke-Max ] Åsten on aina penkillä”, Törmänen sanoi.

JYPillä on ärsyttävä tapa juoksuttaa juuri pitkän kiekon viheltämisen jälkeen 2–4 pelaajaa vaihtoaitioon, vaikka vaihtaa ei saisi. Näin saa lisää levähdysaikaa. Törmänen veti hidastelusta kookkaan herneen nenäänsä.

”Sanoin siitä tuomareille, mutta kun ei kuulemma saa keskustella valmentajien kanssa”, Törmänen sanoi.

Vesa Koivunen
Näistä tilanteista helsinkiläiset hermostuivat. Valtteri Kemiläinen työnsi Micke-Max Åstenin kumoon.
Näistä tilanteista helsinkiläiset hermostuivat. Valtteri Kemiläinen työnsi Micke-Max Åstenin kumoon.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!