Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Erikoisilla mailoilla pelaava amatööri Bryson DeChambeau Mastersin säväyttäjä

Urheilu
 
Rob Schumacher / USA Today Sports
Bryson DeChambeau on pelannut mainiosti uransa ensimmäisessä Mastersissa.
Bryson DeChambeau on pelannut mainiosti uransa ensimmäisessä Mastersissa. Kuva: Rob Schumacher / USA Today Sports

Lähellä oli, että golfin arvokilpailuihin kuuluvan Masters-turnauksen kolmannella kierroksella pelaisi kärkikolmikossa lauantai-iltana Suomen aikaa nuori amatööri.

Vielä ennen viimeistä reikää paikasta kärkikolmikossa kamppaili amatöörin statuksella pelaava amerikkalainen Bryson DeChambeau.

Hän kuitenkin löi avauslyöntinsä vasemmalle metsikköön pelaamattomaan paikkaan. Myös uusi avaus päätyi samalle alueelle, ja reikätulokseksi tuli triplabogi.

Sen myötä DeChambeau putosi -3:sta par-tulokseen (72+72) ja päätyi jakamaan kahdeksatta sijaa.

DeChambeau, 22, erottuu muista pelaajista päähineellään ja mailoillaan.

Hän käyttää pappalippistä ja pelaa rautamailoilla, joissa kaikissa on samanmittainen varsi. Vain lavan nostokulma vaihtelee.

DeChambeau on viides pelaaja, joka on voittanut samana vuonna sekä USA:n amatöörimestaruuden että yliopistojen (NCAA) mestaruuden.

”Tämä on ollut tähän mennessä uskomaton kokemus, josta en vain unelmoinut vaan uskoin myös pystyväni toteuttamaan sen”, sanoi DeChambeau, joka siirtyy ammattilaiseksi ensi viikolla.

Näin hän jättää käyttämättä USA:n amatöörimestarina saamansa kutsut kesäkuun US Openiin ja heinäkuun Open Championshipiin Skotlannissa.

DeChambeau oli vakaasti sitä mieltä, ettei päätösreiän epäonnistuminen mennyt hermoilun piikkiin.

”Ihmiset ajattelevat, että olin hermostunut. En ollut. Vetäisin vain kaksi lyöntiä vasemmalle. Se oli pettymys, mutta tämä on golfia. Näistä pitää ottaa opikseen ja pelata paremmin huomenna.”

Kukaan amatööri ei ole koskaan voittanut Mastersia, jonka perustajiin kuului koko uransa amatöörinä pysynyt Bobby Jones. Paras amatöörin noteeraus on Ken Venturin kakkossija vuodelta 1956.

DeChambeaun vajoamisesta huolimatta Masters jatkuu yleisön kannalta lähes unelmatilanteesta.

Kärkikaksikkona kolmannelle kierrokselle Augusta National-kentällä lähtevät kilpailun voittoa puolustava amerikkalainen maailmanlistan kakkonen Jordan Spieth (-4) ja maailmanlistan kolmonen, pohjoisirlantilainen Rory McIlroy (-3).

Enimmillään kaksikon välinen ero oli perjantain toisella kierroksella kahdeksan lyöntiä. Tämä oli siinä vaiheessa, kun Spieth oli ensimmäisillä rei’illä tehnyt kaksi birdieä.

Viidennellä reiällä vahvasta puttaamisestaan tunnettu Spith möhli neljä puttia ja teki tuplabogin. Sen jälkeen kahden birdien lisäksi kertyi navakassa tuulessa neljä bogia, ja kierrostulos painui 74:ään. Edellisenä päivänä se oli 66.

Spieth ärsyyntyi jälkimmäisen puoliskon alussa siitä, että joutui aikatarkkailuun hitaan pelaamisen takia.

Myös McIlroy (70+71) teki yhden tuplan, mutta sen lisäksi hänen tuloskorttiinsa merkittiin viisi birdieä ja kaksi bogia.

Lähteet: Reuters ja AP

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!