Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rion karsinnan varamies otti telinevoimistelun SM-kullan helpollakin sarjalla: ”Otettiin varman päälle”

Urheilu
 
Riku Teiskolahti
Reijo Hietanen
Markku Vahtila.
Markku Vahtila. Kuva: Reijo Hietanen

Tampere. Heikki Niva otti odotetusti telinevoimistelun 6-ottelun SM-kullan lauantaina Tampereella.

Espoon Telinetaiturien Niva voimisteli yhteispisteet 81,298. Hopealle sijoittui Voimisteluseura Helsingin Kasper Holopainen (78,565) ja pronssille Espoon Telinetaiturien Emil Soravuo (77,731).

”Ihan hyvä päivä. Otettiin varman päälle, tehtiin aika helppoja sarjoja. Hevosella tuli yksi isompi moka, kun jalat aukesivat liikaa. Muuten meni hyvin. Hyvä fiilis”, Niva sanoi.

6-ottelun ykkösnimi Oskar Kirmes ei ollut Tampereen-kisassa mukana. Hän valmistautuu Rion olympiakarsintaan.

Myös Niva matkustaa Rioon maanantaina varamiehen roolissa. Kisaan pääsee mukaan vain yksi urheilija, mutta varamiehen on oltava lähellä ja valmiina kisaamaan, mikäli Kirmes olisi estynyt.

”Tietysti en koskaan ole ollut tässä tilanteessa. Olemme Oskarin kanssa hyviä frendejä, ja oli tilanne kummin päin tahansa, tuemme siellä toisiamme ja haluamme onnistumisia”, Niva sanoi.

Suomalainen miestelinevoimistelija on ollut olympialaisissa kilpailemassa viimeksi vuonna 1972. Osittain syy on tiukassa karsintajärjestelmässä, jossa valtaosa kilpailijoista valitaan 6-ottelun kautta. Yksittäisillä telineillä menestyneet suomalaisurheilijat ovat jääneet näin ollen ulkopuolelle.

”Oskar on hyvässä kunnossa, ja uskon, että hän läpäisee karsinnat”, Niva sanoo.

Naisten telinevoimistelun 4-ottelussa Suomen mestaruuden voitti helsinkiläisen Suomen Taitovoimisteluklubin Maija Leinonen pisteillä 50,300. Hopealle voimisteli helsinkiläisen Voimisteluseura Kiepin Siiri Saukkonen (49,850) ja kolmanneksi Tampereen Voimistelijoiden Annika Urvikko (49,550).

Telinekohtaiset finaalit kilpaillaan huomenna sunnuntaina.

Reijo Hietanen
Heikki Niva.
Heikki Niva.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?