Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rockettesille MM-hopeaa – Venäjä nousi ensimmäisen kerran muodostelmaluistelun maailmanmestariksi

Urheilu
 
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Rockettes vapaaohjelmassaan muodostelmaluistelun SM-kilpailuissa helmikuussa.
Rockettes vapaaohjelmassaan muodostelmaluistelun SM-kilpailuissa helmikuussa. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Nyt se sitten tapahtui, muodostelmaluistelun maailmassa uumoiltu ainakin jonkinasteinen vallankumous.

Venäjä voitti ensimmäisen kerran maailmanmestaruuden lauantai-iltana Budapestissä päättyneissä MM-kisoissa.

Venäjän Paradise-joukkueen valmentaja tuuletti rajusti kaukalon laidalla, kun joukkueen vapaaohjelma oli päättynyt.

Jo perjantain lyhytohjelman jälkeen johtanut Paradise (212,69 pistettä) jätti Suomen kakkosjoukkueena esiintyneen Rockettesin (207,84) hopealle selvällä, lähes viiden pisteen erolla.

Pronssia sai suomalaisen Saga Krantzin valmentama Yhdysvaltojen ykkösjoukkue (206,95), jolle Suomen ykkösjoukkue Team Unique hävisi vain 0,3 pistettä jääden neljänneksi.

Venäjän nousu on ollut viime vuosina selvästi nähtävissä. Viime vuonna tuli ensimmäinen MM-mitali, pronssia.

Tällä kaudella Paradise oli jo voittanut kaikki merkittävimmät kansainväliset kilpailut. Suomalaisjoukkueiden valmentajat povailivat ennen MM-kisoja suomalaisille haastajan osaa.

Lyhytohjelmassa Paradise otti suomalaisiin yli kolmen pisteen etumatkan. Team Unique ja Rockettes sijoittuivat lyhytohjelmassa toiseksi ja kolmanneksi.

Venäläinen muodostelmaluistelu on profiloitunut yksilöiden erinomaisella luistelutaidolla, mutta joukkueena luistelemisessa ja lajin perusasioissa on ollut parantamisen varaa.

”Nyt he ovat pystyneet parantamaan niitä, mutta vieläkään he eivät ole niissä huipulla”, Team Uniquen valmentaja Mirjami Penttinen arvioi HS:n haastattelussa ennen MM-kisoja.

Rockettesille MM-mitali oli jo yhdeksäs. Nyt sillä on kolme kultaa (2008, 2010 ja 2011), kolme hopeaa ja kolme pronssia.

Rockettes kuljetti vapaaohjelmallaan ”Matka kuuhun” yleisön avaruusmatkalle vieraisiin galakseihin. Harmittava kaatuminen rokotti muuten vahvan ohjelman luistelleen joukkueen pistesaalista yhdellä pisteellä.

”Joukkue luisteli ja tulkitsi vahvasti. Jouduimme vaihtamaan kokoonpanoa vielä ennen kilpailua, mutta siitä huolimatta joukkue luisteli näin hienosti. Tämä näyttää, että joukkue on todella vahva. Nämä olivat voitetut hopeat”, iloitsi valmentaja Kaisa Arrateig tiedotteessa.

Hallitsevan Suomen mestarin Team Uniquen vapaaohjelma ”Empty Promises” toi jäälle selviytymistarinan pettämisestä ja siitä selviytymisestä.

”Joukkue luisteli hyvin, mutta valitettavasti ohjelmaan osui yksi kaatuminen, joka oli tällä kertaa ratkaiseva”, valmentaja Mirjami Penttinen harmitteli.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?