Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Iivo Niskaselle ylivoimainen Suomen mestaruus ”lähes täydellisellä” hiihdolla: ”Tuota luokkaa eron pitää ollakin”

Urheilu
 
Heidi Lehikoinen / Hiihtoliitto
Iivo Niskanen voitti uransa ensimmäisen yleisen sarjan henkilökohtaisen Suomen mestaruuden.
Iivo Niskanen voitti uransa ensimmäisen yleisen sarjan henkilökohtaisen Suomen mestaruuden. Kuva: Heidi Lehikoinen / Hiihtoliitto

Koko hiihdon mc-kauden sairasteluissa ja epävireessä kärvistellyt Iivo Niskanen onnistui mainiosti talven viimeisessä varsinaisessa kilpailussaan.

Niskanen voitti sunnuntaina Kuusamon Rukalla 50 km:n (p) Suomen mestaruuden poikkeuksellisen ylivoimaisesti. Toiseksi sijoittunut Niskasen ”lankomies” Juho Mikkonen hävisi yli viisi minuuttia. Pronssia sai Ristomatti Hakola.

Raskas keli ja maasto sekä lopputalven kuntovaihtelut hiihtäjien välillä olivat omiaan kasvattamaan eroa.

Kilpailu oli se todellinen hiihdon klassikko ja miehuuskoe, kun 50 kilometriä hiihdettiin perinteisellä ja väliaikalähdöllä.

Niskanen johti kilpailua lukuun ottamatta muutamaa ensimmäistä kilometriä.

Ylen tv-haastattelussa Niskanen puhkui hyvää mieltä.

”Kyllä tämä hiihto oli aika lähellä täydellistä. Se oli yksi elämäni parhaista kisoista”, uransa ensimmäisen yleisen sarjan Suomen mestaruuden saanut Niskanen sanoi Ylelle.

Niskasen mielestä liisterikeli suosi häntä.

”Oli kauden paras hiihtoni. En heti muista, että olisin noin isolla erolla voittanut. Kalusto ja mies olivat tänään kunnossa, ja tulos oli sen mukainen. Tuota luokkaa eron pitää ollakin, jos haluaa tapella kirkkaimmasta sijasta maailmancupissakin”, Niskanen sanoi tiedotteessa.

Vaikka tulokset jäivät maailmancupissa vaatimattomiksi, Niskanen uskoo, että kova harjoittelu ja kestävyysominaisuuksien kehittäminen kantavat vielä hedelmää.

”Kaudesta jäi harjoituskovuutta ainakin käteen. Syksy harjoiteltiin niin kovasti, etten usko joutuvani pitämään itseäni hetkeen niin ahtaalla. Ainakin sai rajoja katsottua, vaikka vähän tyhjä arpa maailmancupin kisoissa jäikin käteen. Toivottavasti kova työ maksaa tulevaisuudessa takaisin.”

Niskanen on monesti sanonut, että 50 kilometriä (p) on hänelle potentiaalisesti paras ja sopivin matka. Seuraavan kerran se hiihdetään arvokisoissa vuoden 2018 olympialaisissa Etelä-Koreassa.

Naisten 30 km:ltä oli poissa viikko sitten takaa-ajon Suomen mestaruuden vienyt Kerttu Niskanen, joka oli sunnuntaina Venäjällä voittamassa hiihdon ja ampumahiihdon näytösluonteista sekaviestikilpailua.

Suomen mestaruuden vei voitelun ja suksivalinnan kannalta hankalassa kelissä vahvan kauden hiihtänyt Anne Kyllönen.

”Kolmekymppiä on ollut minulle hyvä matka. Tänään lähdin taistelemaan Suomen mestaruudesta, muu mitali ei käynyt mielessäkään. Voitontahtoa vielä löytyi”, Kyllönen sanoi tiedotteessa.

Muut mitalit veivät Laura Mononen ja Krista Pärmäkoski.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!