Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jarkko Nieminen on jo harjoitellut itsekseen salibandyn hienouksia – jopa vaimonsa työpaikalla

Tampereen Classicin tarjous tuntui ensin vitsiltä.

Urheilu
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Jarkko Nieminen aikoo pelata Classicissa numerolla 13. ”Se oli urani korkein ranking ja myös myös vaimoni korkein sulkapallossa. Se on ollut meidän perheelle hyvä numero.”
Jarkko Nieminen aikoo pelata Classicissa numerolla 13. ”Se oli urani korkein ranking ja myös myös vaimoni korkein sulkapallossa. Se on ollut meidän perheelle hyvä numero.” Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Kööpenhaminalaisessa sulkapallohallissa on kevään mittaan kohoteltu muutaman kerran kulmia, kun siellä on bongattu huippu-urheilijan näköinen aikuinen mies pyörittelemässä itsekseen mailalla muovista reikäpalloa.

Ei siinä ole kuitenkaan ollut mitään sen kummempaa kuin että Tampereen Classicin salibandyjoukkueen ensi kauden profiilipelaaja Jarkko Nieminen on vetänyt vaimonsa työpaikalla omaehtoista treeniä.

”Missä milloinkin olen treenannut. Kyllä se on siellä vähän herättänyt kysymyksiä”, syksyllä mahtavan tennisuransa lopettanut Nieminen naurahti HS:lle maanantaina Vantaalla. Samassa tilaisuudessa kerrottiin hänen ja Classicin välisestä yllättävästä liigasopimuksesta.

Niemiselle, 34, salibandy on ollut aina toiseksi rakkain laji tenniksen jälkeen.

Kun Classicin toiminnanjohtaja Pasi Peltola ja päävalmentaja Petteri Nykky ottivat Niemiseen yhteyttä marraskuussa ja kysyivät kiinnostusta tulla liigajoukkueeseen pelaamaan, Nieminen oli hetken ihmeissään.

”Luulin, että se on vitsi ja kevyttä heittoa. Kesti vähän aikaa ennen kuin tajusin, että herrat ovat tosissaan.”

Idea Niemisen pelaamisesta alkoi kyteä Peltolan päässä jo viime kesänä Tampereen tennisturnauksen aikana.

”Tiesin, että Jarkko rakastaa salibandyä. Lokakuussa sitten puhuin asiasta valmentajille”, Peltola kertoi.

Tenniksellä ja Classicilla on vanha yhteys, sillä Peltolan mukaan Classic sai aikoinaan alkunsa Veli Paloheimon polttareissa.

Paloheimo oli ennen Niemistä Suomen johtavia tennispelaajia ja pelasi myös salibandya Classicissa, joka harjoittelee Tampereen tenniskeskuksessa.

Nykky muistaa elävästi, mitkä olivat hänen ensimmäiset sanansa, kun Peltola puhui ideastaan.

”Ilman muuta. Tämä kortti katsotaan välittömästi, jos se on mahdollista”, Nykky kertoi HS:lle.

Nykky oli monena vuonna nähnyt Niemisen salibandyn pelaamista tennis- ja golfammattilaisten perinteisessä haasteottelussa. Siellä Nykky toimi golfarijoukkueen valmentajana, koska hän on myös meritoitunut golfvalmentaja.

”Olin katsonut Jarkon pelaavan ja ajatellut, että onpahan mieletön liike ja että tuollaista saatettaisiin tarvita tuolla meidän liigassa.”

Talvella Nykky piti Niemiselle henkilökohtaisen harjoitussession, jonka pohjalta tämä on harjoitellut omatoimisesti.

”Siinä oli laukaisutekniikoita, kuljetuksia, harhautuksia, suojausta ja kiertoja. Puhuttiin pelistä, se oli vähän sellainen heitto siihen maailmaan.”

Oman pallonpyörittelyn lisäksi Nieminen on myös katsonut aiempaa enemmän pelejä netistä. ”Olen yrittänyt päästä lajiin enemmän sisälle ja oppia sitä.”

Salibandy on ollut Niemiselle aina mukavaa höntsäilyä. ”Ajankäytöllisesti ei ole voinut sitoutua mihinkään joukkueeseen. Lähden tähän ihan puulaaki- ja pihapelitaustalla.”

Nieminen vakuuttaa olevansa salibandyhaasteen kanssa täysin tosissaan.

”Fyysiset ja henkiset valmiudet ovat varmaan tenniksen takia hyvät, vaikka olenkin aika vanha urheilija. Mutta tekninen ja taktinen puoli on ihan lapsen kengissä. En tiedä, mitä tästä tulee, mutta yritän kehittyä.”

Hän muistuttaa sanoneensa, että on luonteeltaan enemmän joukkueurheilija.

”Nyt kun pyydetään minulle rakkaaseen lajiin suoraan huipputasolle joukkueurheiluun, niin onhan tämä ihan huikeaa. Vaikea on itsekin uskoa, että tässä pisteessä ollaan.”

Niemisen on tarkoitus kulkea Tampereen ja Helsingin väliä pääasiassa Classicin valmentajien Nykyn ja Samu Kuitusen kanssa kimppakyydillä.

Kesästä lähtien Nieminen aikoo asua vaimonsa, sulkapallovalmentaja Anu Niemisen ja nyt seitsemän kuukauden ikäisen My -tyttärensä kanssa pääosin Helsingissä.

Miesten salibandyliigan loppuottelussa kohtaavat lauantaina Classic ja Oilers.

Antti Hämäläinen
Jarkko Nieminen pelasi jäähyväisottelunsa viime vuoden marraskuussa Helsingissä.
Jarkko Nieminen pelasi jäähyväisottelunsa viime vuoden marraskuussa Helsingissä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?