Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HIFK pelaa viiden vuoden tauon jälkeen finaalissa: ”Pääasia, että lopputulos on hyvä ja ollaan siellä”

Teemu Ramstedtilla neljän syötön mahti-ilta Jyväskylässä, Ville Husso torjui nollapelin.

Urheilu
 
Huippuhetket: JYP - HIFK
Huippuhetket: JYP - HIFK
HIFK nappasi finaalipaikan kukistettuaan JYPin maanantaina lukemin 4-0. Helsinkiläisten päätöskamppailun sankareita olivat neljä syöttöpistettä nakuttanut Teemu Ramstedt sekä nollapeliin 19 torjunnan myötä venynyt Ville Husso. HIFK:n kausi jatkuu perjantaina finaaleissa, kun taas JYPin tie vie pronssipeliin.

JYP 0

HIFK 4

HIFK finaaliin 4–2

Jyväskylä

Ilta oli Helsingin IFK:n ja keskushyökkääjä Teemu Ramstedtin.

IFK eteni jääkiekkoliigan loppuotteluun toisen kerran tällä vuosisadalla, kun JYP polkaistiin jäänrakoon maalein 4–0.

Mestaruutta stadilaiset juhlivat 2011, ja nyt tulee jonkin värinen mitali. Muita loppuotteluita IFK:lla ei ole 2000-luvulla. Sekin myytti pyyhkäistiin pois, ettei IFK ole voittanut pudotuspeliä Jyväskylässä. Nyt on ja ilman napinoita.

IFK on finaalijoukkue, mutta vastustaja selviää vasta tiistaina, kun Kärpät ja Tappara vetävät taas seitsemän pelin sarjan kuten kahden viime vuoden finaaleissa.

”Historiaa, historiaa. Eikö sitä ole mussutettu, ettei olla voitettu täällä”, IFK:n päävalmentaja Antti Törmänen heitti hymy huulilla.

”Edellinen oli jo hyvä peli täällä, mutta se lässähti alkuunsa”, Törmänen sanoi parista pikajäähystä ja JYPin nopeista maaleista. Enää niitä turhia jäähyjä ei tullut, mutta maaleja senkin edestä, IFK:n latomana.

Se oli kuin Ramstedtin juhlapeli, kun hän antoi syötön jokaiseen IFK:n maaliin. Ja syötöt olivat toinen toistaan komeampia.

Juuso Puustinen teki IFK:n avausmaalin, joka jäi voitto-osumaksi. Ylivoimamaali sai alkunsa Ramstedtin syötöstä, jonka Yohann Auvitu jatkoi Puustiselle. JYPin maalivahti Tuomas Tarkki vähän auttoi päästämällä kiekon helposti taakseen.

Sitten Ramstadt siirsi kiekon puolustaja Keith Aulien lapaan: 0–2.

Ylivoimalla tulleet kolmas ja neljäs maali kelpaisivat syöttötaidon opetusvideoille. Ensin lähti poikkikentän ”lätty” Joonas Raskille, joka pyyhkäisi laatan pussiin. Jälkimmäisessä Ramstedt löysi Arttu Luttisen vapaana neliön keskeltä. Luttinen otti kiekon rystyllä haltuun ja nosti ylänurkkaan. Tyylikästä.

”On niitä aiemminkin heitelty, muttei ole osunut. Tänään meni. Se on hieno juttu”, Ramstedt sanoi syöttösirkuksestaan.

Ramstedtista on kasvanut pelaaja, joka osaa pyörittää ylivoimaa, luo hyökkäyspäässä jatkuvasti vaarallisia tilanteita ja pystyy kaivamaan rakoset ratkaisusyötöilleen.

Jyväskylässä jälki oli harvinaisen tylyä JYPin kannalta.

”Pääasia, että lopputulos on hyvä ja ollaan siellä, missä halutaankin”, Ramstedt sanoi.

Maalivahti Ville Huson osuutta ei pidä unohtaa. Nollapeli kauden tärkeimmällä hetkellä oli jäätävä osoitus hänen taidoista ja hermojen hallinnasta.

JYP–HIFK 0–4 (0–0, 0–2, 0–2)

1. erä: maaliton.

Jäähyt: 17.52 jr HIFK 2 min (kärsi Mika Partanen).

2. erä: 24.39 Juuso Puustinen (Yohann Auvitu-Teemu Ramstedt) 0–1 yv, 27.36 Keith Aulie (Teemu Ramstedt-Joonas Rask) 0–2.

Jäähyt: 23.23 Jani Tuppurainen JYP 2 min.

3. erä: 44.20 Joonas Rask (Teemu Ramstedt-Yohann Auvitu) 0–3 yv, 48.19 Arttu Luttinen (Teemu Ramstedt-Joonas Rask) 0–4 yv.

Jäähyt: 44.13 Miika Lahti JYP 2 min, 47.09 Valtteri Hietanen JYP 2 min, 55.04 Valtteri Kemiläinen JYP 2 min.

Jäähyt yhteensä: JYP 4x2 min=8 min, HIFK 1x2 min=2 min

Torjunnat: Tuomas Tarkki JYP 9+6+4=19 (poissa 52.39–55.04), Ville Husso HIFK 7+7+10=24.

Yleisöä: 3793.

HIFK loppuotteluun voitoin 4–2.

Mikko Vähäniitty / Lehtikuva
Ville Husso pelasi nollapelin HIFK:n maalissa. Neljä maalia syöttänyt kultakypärä Teemu Ramstedt, Mika Partanen (vas.), Matt Generous (2) onnittelevat.
Ville Husso pelasi nollapelin HIFK:n maalissa. Neljä maalia syöttänyt kultakypärä Teemu Ramstedt, Mika Partanen (vas.), Matt Generous (2) onnittelevat.
Mikko Vähäniitty / Lehtikuva
Puolustaja Valtteri Kemiläinen lähti muun JYPin joukkueen kanssa pronssiotteluun.
Puolustaja Valtteri Kemiläinen lähti muun JYPin joukkueen kanssa pronssiotteluun.
Ramstedtin syöttökone on kunnossa – näistä passeista kelpaa laittaa sisään!
Ramstedtin syöttökone on kunnossa – näistä passeista kelpaa laittaa sisään!
HIFK viimeisteli päätöserässä kaksi osumaa ja lisäsi johdon jo neljään maaliin, kun Joonas Rask ja Teemu Ramstedt viimeistelivät maalit mieheen. Teemu Ramstedt tarjoili molempiin osumiin komeat syöttöpisteet ja sentteri oli maanantaina muutenkin tulessa. Runkosarjan syöttöpörssin voittanut sentteri saalisti syöttöpisteet HIFK:n jokaiseen neljään osumaan.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!