Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tappara ja HIFK taistelevat Kanada-maljasta – Kärpät pronssiotteluun

Tappara voitti Kärpät 2– 0 seitsemännessä ja ratkaisevassa ottelussa. Finaalisarja HIFK:ta vastaan alkaa perjantaina.

Urheilu
 
Aalto iskee illan avausmaalin ja hiljentää oululaisyleisön!
Aalto iskee illan avausmaalin ja hiljentää oululaisyleisön!
Kärppien ja Tapparan välisessä seitsemännessä välierässä avausmaali nähtiin toisessa erässä. Kärppien alivoiman päätyttyä kiekko pelataan viivaan Teemu Aallolle, ja Aalto täräyttää Tapparan johtoon.

HIFK ratkaisee Kanada-maljan kohtalon Tapparan kanssa. Finaalipari selvisi tiistaina, kun Tappara voitti Kärpät 3–0 välieräsarjan seitsemännessä ja ratkaisevassa ottelussa. Raksilassa pelatun ottelun maalit iskivät Teemu Aalto ja Stephen Dixon. Tappara voitti välieräsarjassa Kärpät vieraissa lopulta kolmesti.

Ensimmäisessä erässä ei maaleja nähty, vaikka kumpikin joukkue pelasi rohkeaa kiekkoa ja maalipaikkoja nähtiin molemmissa päissä. Kärppien Sami Aittokallio ja Tapparan Tomi Karhunen hoitivat kuitenkin oman maalitonttinsa rauhallisin ja varmoin ottein. Kumpikin kirjasi erässä kymmenen torjuntaa.

Kärpät pääsi yrittämään ensimmäisessä erässä kerran myös ylivoimalla, kun Tappara-pakki Aleksi Elorinne sai kaksi minuuttia kampituksesta.

Ottelun toinen erä alkoi räväkästi Kärppien vaihtovirheellä, ja Tapparan Jani Lajunen kirmasi yksin kokeilemaan onneaan. Kärppien puolustus sai kuitenkin viime tingassa hieman mailahäirintää, ja Lajunen epäonnistui yrityksessään.

Tapparan Teemu Aalto puolestaan onnistui ja vei vierasjoukkueen johtoon ajassa 26:24 Veli-Matti Savinaisen ja Jan-Mikael Järvisen esityöstä. Savinainen syötti maalin takaa laidasta Aallolle, joka iski kevään toisen playoff-osumansa tärkeään saumaan.

Stephen Dixon lisäsi Tapparan johdon kahteen maaliin puolitoista minuuttia ennen toisen erän loppua. Dixonille maalipaikan petasi Otto Rauhala.

Ennen tiistain ottelua Patrik Laine oli nakuttanut viisi Tapparan seitsemästä edellisestä maalista. ”Tappara tarvitsee laajuutta”, peräänkuulutettiin ennen ottelua ja sitä kentällä tiistaina nähtiinkin.

Kärpät ei saanut toisessa erässä peliään täyteen vauhtiin, ja Tappara saikin rakennettua oululaisia enemmän maalipaikkoja.

Kolmannessa erässä Kärpät löivät uuden vaihteen silmään. Joukkue painoi sinnikkäästi ja Tappara joutui tyytymään monesti lyömään kiekkoa pitkäksi päätyyn. Tappara kuitenkin puolusti kurinalaisesti Karhusen toimiessa viimeisenä lukkona.

Kärpät saivat vielä ottelun viime minuuteilla monia maalipaikkoja, mutta eivät saaneet kiekkoa reppuun. Näin ollen kahtena viime vuonna mestaruutta juhlineen joukkueen kevät päättyy pronssiotteluun.

Mestaruusnälkää tamperelaisilla riittää, sillä Tapparan viimeiset kolme kertaa finaalissa ovat päättyneet hopeamitaliin. Runkosarjan voittanut HIFK varmisti maanantaina paikkansa finaalissa voittamalla JYPin maalein 4–0. Ensimmäinen finaali pelataan ensi perjantaina, ja Kanada-maljan viemiseen vaaditaan neljä voittoa.

Dixon tykittää Tapparan kahden maalin karkumatkalle!
Dixon tykittää Tapparan kahden maalin karkumatkalle!
Tapparan Stephen Dixon latasi sydämensä kyllyydestä kohti Sami Aittokallion vartioimaa Kärppä-maalia ja kiekko upposi verkon perukoille. Dixonin maalilla Tappara karkasi kahden maalin johtoon.
Kärpillä vaihto kesken - Lajunen karkaa läpiajoon
Kärpillä vaihto kesken - Lajunen karkaa läpiajoon
Tapparan Henrik Haapala vapautti Jani Lajusen läpiajoon, kun Kärpillä oli vaihto kesken. Kärppä-puolustaja Arto Laatikainen ehtii hätiin viime hetkellä ja saa häirittyä Lajusta sen verran, että kiekko karkaa Lajusen hyppysistä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!