Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Futisnaiset murjoivat Montenegron 1–7 EM-karsinnassa: ”Oli paljon hampaankolossa”

Suomi on karsintaryhmän kakkosena.

Urheilu
 
Rio Gandara / HS
Linda Sällström aloitti Suomen maalitehtailun.
Linda Sällström aloitti Suomen maalitehtailun. Kuva: Rio Gandara / HS

Naisten jalkapallomaajoukkue teki selvää jälkeä Montenegrosta EM-karsintaottelussa tiistaina. Peli Petrovacissa päättyi Suomen voittoon 1–7.

Joukkue oli janosi voittoa huonosti sujuneen maaliskuisen Kyproksen turnauksen jälkeen. Siellä tulokseksi jäi kolme tappiota ja yksi tasapeli.

”Kovalla tahdolla mentiin. Kyprokselta oli paljon hampaankolossa. Koko viikko oli puhuttu, että nyt perkelettä peliin”, kertoi ottelun avainpelaajiin kuulunut Linda Sällström.

Montenegro oli kuitenkin joukkueista se, joka teki ensimmäisen maalin. Se tuli suoraan vapaapotkusta 11 minuutin kohdalla.

Maali säikäytti Suomen joukkuetta, mutta Sällström tasoitti nopeasti osumalla, joka tosin merkittiin väliin osuneen montenegrolaisen Tatjana Djurkovićin tilille. Tämän jälkeen Suomi meni menojaan.

Toisella puoliajalla Sällström teki toisenkin osuman, joka sekin aluksi merkittiin omaksi maaliksi, vieläpä saman montenegrolaispelaajan tekemäksi. Muutoin kaikilla Suomen maaleilla oli eri tekijä.

”Oli kiva, että tuli monta onnistujaa”, Sällström kommentoi.

Suomi on aloittanut EM-karsinnat hyvin. Taskussa on nyt kaksi voittoa Montenegrosta sekä vierasvoitto Irlannista. Espanjalle tuli tappio kotikentällä. Ryhmään johtaa Espanja, ja Suomi on kakkosena.

Seuraavan EM-karsintaottelut joukkue pelaa Irlantia vastaan 3. kesäkuuta. Sitä joukkue ei Sällströmin mukaan halua vielä ajatella.

”Otetaan yksi peli kerrallaan. Kaikki fokus oli nyt tässä.”

Karsinta päättyy syyskuussa Espanja–Suomi-otteluun.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!