Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kättä päälle ja Tappara finaaliin HIFK:ta vastaan

Urheilu
 
Timo Heikkala / Lehtikuva
Nuorten MM-joukkueen tähdet, Kärppien Jesse Puljujärvi toivotti Tapparan Patrik Laineelle onnea matkalla Liigan loppuotteluihin.
Nuorten MM-joukkueen tähdet, Kärppien Jesse Puljujärvi toivotti Tapparan Patrik Laineelle onnea matkalla Liigan loppuotteluihin. Kuva: Timo Heikkala / Lehtikuva

Kärppien ja Tapparan parin viime vuoden finaalit ovat klassikkoja, joita muistellaan vielä vuosikymmentenkin päästä.

Tämän vuoden välieräsarja oli monen mielestä moraalinen loppuottelu.

Tamperelaisten kannalta tärkeintä on, että tällä kertaa voittajaksi sarjasta selvisi Tappara, joka nappasi tiistaina täysin ansaitun vierasvoiton Kärpistä ja marssi HIFK:n pariksi Liigan finaaleihin.

”On selvää, että tänä vuonna vain mestaruus kelpaa”, Tapparan kapteeni Jukka Peltola naulasi sellaisella äänensävyllä, että helsinkiläisten on syytä olla varuillaan.

Finaaliin luistelee pelillisesti huippuunsa viritetty ja kolmen peräkkäisen hopean sisuunuttama joukkue. Kaksi edellisenä vuotena se hävisi Kärpille ja sitä ennen Ässille.

Tapparan sankareiksi nousivat Teemu Aalto, jonka hurja siniviivakuti veti ylivoiman jälkimainingeissa Tapparan 1–0-johtoon toisen erän alkupuolella ja neljän pelin pelikiellosta vapautunut Stephen Dixon, joka tykitti kärppäpuolustuksen pahan virheen jälkeen loppulukemiksi 2–0.

Ratkaisupelissä Tappara oli selityksittä parempi. Se onnistui jäädyttämään Kärppien hyökkäykset täydellisesti ja oli kentällä selvästi halukkaampi ja valmiimpi.

”Meiltä tämä oli solidi joukkuepeli. Joukkue oli tosi sitoutunut ja jokainen pelaaja noudatti pelisuunnitelmaa vaihdosta toiseen”, kultakypärä Kristian Kuusela sanoi.

Kärpät kuormitti ahkerasti nuoria tähtiään Sebastian Ahoa ja Jesse Puljujärveä, mutta etenkin Ahon otteissa rankka urakointi paistoi läpi eikä pelissä ollut totuttua tenhoa.

Tapparan ihmepoika Patrik Lainekin pysyi valtaosan pelistä täysin pimennossa.

Kärppien leirissä tappiota ei alettu selitellä.

”Seitsemän ottelun sarjassa parempi joukkue voittaa”, valmentaja Lauri Marjamäki tunnusti.

”Kaikkemme tehtiin, mutta tänään suoritustaso jäi vajaaksi. Jouduttiin takaa-ajoasemaan ja tuska kasvoi, kun onnistumisia ei tullut. Ei jäänyt jossiteltavaa”, kokenut Esa Pirnes sanoi.

Tapparan leiristä ei suostuttu myöntämään, että kaksi peräkkäistä seitsemännen finaalin jatkoaikatappiota Kärpille olisivat aiheuttaneet peikkoa.

Tapparan maalivahtivalmentaja Petri Tuonosella arvostelukyky petti kuitenkin pahanpäiväisesti vain muutama sekunti ennen loppusummeria. Hän näytti oululaisyleisölle kansainvälisiä käsimerkkejä ja muita rivoja eleitä.

”Se oli itseltä typerä teko ja kaduttaa. Merkki oli kohdistettu yhdelle katsojalle, joka itse näytti minulle keskisormea – ei missään nimessä oululaisyleisölle”, Tuononen sanoi.

”Olimme pyytäneet järjestysmiehiä puuttumaan asiaa, mutta pyyntöömme ei oltu reagoitu.”

Huippuhetket: Kärpät - Tappara
Huippuhetket: Kärpät - Tappara
Kärppien ja Tapparan välinen välieräsarja huipentui legendaariseen seitsemänteen otteluun. Tällä kertaa voittavana osapuolena kaukalosta poistui Tappara, kun se voitti ottelun lukemin 2-0. Maalit iskivät Teemu Aalto ja Stephen Dixon. Tomi Karhunen pelasi hienon ottelun nollaamalla Kärpät 27 torjunnalla.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!