Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Polttoainekauppias Mika Anttonen lahjoittaa juniorikiekkoiluun miljoona euroa vuodessa

Tuki on tarkoitettu vähävaraisten perheitten junioreille.

Urheilu
 
Juhani Niiranen / HS
Mika Anttonen toivoo, ettei perheiden tarvitsisi tehdä lasten harrastusvalintoja lompakon paksuuden perusteella.
Mika Anttonen toivoo, ettei perheiden tarvitsisi tehdä lasten harrastusvalintoja lompakon paksuuden perusteella. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Energiayhtiö ST1:n pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja Mika Anttonen lahjoittaa Suomen juniorijääkiekkoilulla vuosittain miljoona euroa rahastoon, josta tuetaan vähävaraisten perheitten junioreita.

Jääkiekkoliiton mukaan vuosittain toistuva lahjoitus kolminkertaistaa tuen määrän.

Tuki ulottuu jatkossa kiekkokouluikäisistä B-junioreihin, ja tuettavien määrä kasvaa aiemmasta reilusta 400 juniorista lähes 1 500 junioriin vuodessa.

”Yhä useammalla perheellä on vaikeuksia taloutensa kanssa. Miljoonan euron vuosittain toistuva lahjoitus vähävaraisille perheille on huima ele, josta hyötyy koko suomalainen juniorikiekkoilu”, Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen sanoi tiedotteessa.

Lahjoittajana alkuvaiheessa toimii Mika Anttosen omistama Keele Oy, joka on tiiviisti mukana prosessin seurannassa. Rahan jakaminen ei ole automaatio, vaan tuen piiriin päästäkseen hakijoiden seuroilta edellytetään toimenpiteitä, jotka tukevat suomalaisen jääkiekon strategiassa määriteltyjä tavoitteita.

Päätös vähävaraisten perheiden junioreille suunnatusta lahjoituksesta oli Anttoselle luonteva tapa kantaa kortensa kekoon rakkaan lajin puolesta.

Hän veti suomalaisen jääkiekon strategiaprosessia muutama vuosi sitten ja oli myös Kalervo Kummolan vastaehdokas Jääkiekkoliiton puheenjohtajaksi.

”Toiveeni on, ettei perheiden tarvitsisi tehdä lasten harrastusvalintoja lompakon paksuuden perusteella. Nuorimpien junioreiden harrastaminen on suhteellisen edullista lajista riippumatta. Nyt monet vanhemmat ajattelevat askeleen eteenpäin, mikä on vastuullista. Samalla se harmillisen usein tarkoittaa, ettei lapsi pääse kokeilemaan lajia siksi, että muutaman vuoden päästä perheet resurssit eivät välttämättä mahdollista harrastamisen jatkumista”, Anttonen sanoo tiedotteessa.

Anttonen tuli urheilussa tunnetuksi 15 vuotta sitten, kun ST1 ryhtyi Hiihtoliiton sponsoriksi. Silloin monet Hiihtoliiton sponsorit katkaisivat yhteistyönsä Lahden MM-kisojen dopingskandaalin takia.

Silloin solmitun viisivuotisen sopimuksen arvo oli vähintään miljoona markkaa vuodessa.

”Päätös syntyi hyvin nopeasti ja pitkälti tunnepohjalta. Meidän mielestämme tukea pitää antaa silloin, kun sitä eniten tarvitaan. Suomalaisena firmana haluamme olla tukemassa perisuomalaista urheilumuotoa sen vaikeina aikoina”, Anttonen perusteli maaliskuussa 2001 sopimusta, jossa ei ollut ns. dopingpykälää.

ST1 on edelleen Hiihtoliiton yhteistyökumppani.

Viime viikolla Anttonen sanoi HS:n haastattelussa, että energiabisneksessä hänen tavoitteensa on tehdä bensiini tarpeettomaksi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!