Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ryan Zapolski siirtyy Lukosta Jokerien maalille: ”Hän on pystynyt jokaisena vuotena kehittymään”

Urheilu
 
Juha Sinisalo
Lukon Ryan Zapolski (oik.) joutui tammikuussa vaihtamaan maskia kesken ottelun Ässiä vastaan.
Lukon Ryan Zapolski (oik.) joutui tammikuussa vaihtamaan maskia kesken ottelun Ässiä vastaan. Kuva: Juha Sinisalo

Maalivahti Ryan Zapolski siirtyy Lukosta Jokereihin kauteen 2017–18 asti ulottuvalla sopimuksella. Amerikkalainen on kuulunut viime vuosina SM-liigan parhaisiin maalivahteihin.

Zapolskille, 29, mennyt kausi oli kolmas Lukon maalilla ja SM-liigassa. Runkosarjassa hän torjui 23 voittoa, joka oli Liigassa toiseksi eniten. Päästettyjen maalien keskiarvo 1,95 oli sarjan kolmanneksi ja torjuntaprosentti 92,70 toiseksi paras.

Nollapelejä Zapolski torjui päättyneellä kaudella kymmenen, joka oli SM-liigan kärkinoteeraus. Kokonaissaldo nollapeleissä Lukossa nousi 24:ään, joka on SM-liigan ulkomaalaisvahtien ennätys.

”Zapolski on kolmen viime kauden aikana ollut kiistatta yksi SM-liigan laadukkaimmista ja tasaisimmista maalivahdeista. Hän on henkisesti vahva ja pystynyt jokaisena vuotena kehittymään pelaajana. Emme näe syitä, miksei niin voisi tapahtua myös Jokereissa hyvässä valmennuksessa”, Jokereiden GM Jari Kurri sanoi tiedotteessa.

Ennen siirtymistään Suomeen Zapolski pelasi Yhdysvalloissa ECHL-liigassa South Carolina Stingraysin riveissä, jossa hän putsasi palkintopöydän kauden 2012–13 päätteeksi.

Zapolskin siirron myötä Jokerien joukkue kaudella 2016–17 on maalivahtien osalta valmis. Jatkosopimukset seuran kanssa ovat tehneet Riku Helenius ja Jani Kautto.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!