Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Seagulls hävisi ensimmäisen välierän: ”Olimme liikaa kiinni edellisessä sarjassa”

Tampereen Pyrintö kaatoi helsinkiläisjoukkueen Pyynikin palloiluhallissa.

Urheilu
 
Kimmo Penttinen
Seagullsin James Sinclair taiteilee pallon kanssa.
Seagullsin James Sinclair taiteilee pallon kanssa. Kuva: Kimmo Penttinen
Fakta

Kolme tilastopoimintaa

 Pyrinnön Joonas Cavén aloitti ottelun räväkästi. Cavén teki kaikki Pyrinnön kahdeksan ensimmäistä pistettä. Sittemmin pisteitä ei Cavénin tilille kertynyt ainoatakaan.

  Seagullsin heitto ei kulkenut missään päin kenttää. Kahden pisteen heittoprosentti oli 36 (Pyrinnöllä 44), kolmosten 19 (32) ja vapaaheittojen 58 (83).

  Peliajoissa Seagullsin eniten pelannut kolmikko James Sinclair (33.54), Terrence Watson (32.41) ja Timi Heinonen (27.37) oli kaikki suuremmalla peliajalla kuin Pyrinnön ykkönen J'Nathan Bullock (26.03).

Helsinkiläinen Seagulls ei saanut vielä ensimmäisessä pelissä kunnolla juonesta kiinni Korisliigan välieräsarjassa Tampereen Pyrintöä vastaan.

Pyrintö voitti avauspelin Pyynikin palloiluhallissa 70–48.

”Olimme liikaa kiinni edellisessä sarjassa. Se mikä toimi silloin, ei toiminut nyt. Meidän täytyy kehittyä”, sanoi Seagullsin valmentaja Mikko Larkas.

Ottelu pysyi tasaisena puoliväliin asti, sillä Pyrintö johti tauolla vasta seitsemällä pisteellä.

Kolmannen neljänneksen alku oli molemmilta joukkueilta tahmea, mutta loppua kohden Pyrinnön peli alkoi rullata ja tamperelaiset veivät neljänneksen pistein 20–7. Johto venähti ennen päätösneljännestä näin ollen 20 pisteeseen.

Seagullsin kolmatta neljännestä kuvasi se, että ensimmäisen korin tekeminen kesti noin viisi ja puoli minuuttia. Silloin Carl Lindbom onnistui kolmen pisteen heitossa.

Lindbomin onnistuminen oli Seagullsin pelin viimeinen kolmen pisteen heitto. Tilastoihin kolmosista jäi vaatimaton 19 prosentin lukema.

”Se mistä en pitänyt oli se, että ruvettiin arpomaan. Emme ottaneet vapaita heittoja sen jälkeen, kun heittoja oli mennyt ohi. Heittoja jäi piippuun ja otettiin huonompia heittoja kuin olisi saatu. Se vaikutti kolmen pisteen heittoprosenttiin, mutta oli myös hyviä heittoja, jotka menivät ohi”, Larkas sanoi.

Puolustuspeliin Larkas oli tyytyväisempi. Se antoi hänen mukaansa Seagullsille mahdollisuuden voittaa.

Sarjan seuraava ottelu pelataan lauantaina Helsingissä. Seagullsilla on näin ollen kaksi täyttä päivää aikaa siirtää ajatukset Kauhajoen Karhuja vastaan pelatusta puolivälieräsarjasta välieriin.

Samalla joukkueet saavat kunnon palautumisajan. Seagullsin pelaajamateriaali on Pyrintöä kapeampi ja helsinkiläisten kärkipelaajien peliminuutit kasvavat suuriksi. Avausottelussa eniten Seagullsista pelannut James Sinclair ahersi 33.54, kun Pyrinnön peliaikaykköselle J'Nathan Bullockille vastuuta tuli 26.03.

”Jos jaksoimme pelata puolivälieräsarjan, niin uskon, että tämäkään ei ole ongelma. Tätä varten harjoitellaan”, Larkas sanoi.

Larkas uskoo, että kotipelissä Seagullsin heitto kulkee paremmin. Lisäksi luotsi peräänkuuluttaa parempia syöttöjä, joista heittäminen on helppoa.

Aikaa voittojen napsimiseen on.

”Paras seitsemästä antaa meille mahdollisuuden kehittyä. Uskon että sarjan viimeisessä pelissä nähdään aika erilaista korista kuin nähtiin nyt.”

Kimmo Penttinen
Terrence Watson vie pallon Joonas Cavénin ulottuvilta.
Terrence Watson vie pallon Joonas Cavénin ulottuvilta.
Kimmo Penttinen
Antto Nikkarinen jättää Antero Lehdon.
Antto Nikkarinen jättää Antero Lehdon.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!