Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Seagulls oli kiinni vielä edellisessä sarjassa

Pyrintö kaatoi helsinkiläiset Korisliigan välieräavauksessa.

Urheilu
 
Kimmo Penttinen
Seagullsin James Sinclair taiteilee pallon kanssa.
Seagullsin James Sinclair taiteilee pallon kanssa. Kuva: Kimmo Penttinen

Tampere

Pyrintö 70

Seagulls 48

Voitot 1–0

Helsinkiläinen Seagulls ei saanut vielä ensimmäisessä pelissä kunnolla juonesta kiinni Korisliigan välieräsarjassa Tampereen Pyrintöä vastaan.

Pyrintö voitti avauspelin Pyynikin palloiluhallissa 70–48 ja otti ensimmäisen neljästä finaalipaikkaan vaadittavasta voitosta.

”Tulimme sunnuntaina yöllä yhden jälkeen kotiin ja maanantai meni palautuessa. Meillä on ollut vain yksi päivä aikaa harjoitella, ja se näkyi tänään”, sanoi Seagullsin valmentaja Mikko Larkas.

”Olimme liikaa kiinni edellisessä sarjassa. Se mikä toimi silloin, ei toiminut nyt. Meidän täytyy kehittyä.”

Ensimmäinen ottelu pysyi tasaisena puoliväliin asti, sillä Pyrintö johti tauolla vasta seitsemällä pisteellä.

Kolmannen neljänneksen alku oli molemmilta joukkueilta tahmea, mutta loppua kohden Pyrinnön peli alkoi rullata ja tamperelaiset veivät neljänneksen pistein 20–7. Johto venähti ennen päätösneljännestä näin ollen 20 pisteeseen.

Seagullsin kolmatta neljännestä kuvasi se, että ensimmäisen korin tekeminen kesti noin viisi ja puoli minuuttia. Silloin Carl Lindbom onnistui kolmen pisteen heitossa.

Lindbomin onnistuminen oli Seagullsin pelin viimeinen kolmen pisteen heitto. Tilastoihin kolmosista jäi vaatimaton 19 prosentin lukema.

”Se mistä en pitänyt oli se, että ruvettiin arpomaan. Aloimme tehdä sellaista, että emme ottaneet vapaita heittoja sen jälkeen, kun heittoja oli mennyt ohi. Heittoja jäi piippuun ja otettiin huonompia heittoja kuin olisi saatu.”

”Se vaikutti kolmen pisteen heittoprosenttin, mutta oli myös hyviä heittoja, jotka menivät ohi”, Larkas sanoi.

Puolustuspeliin Larkas oli tyytyväisempi. Puolustuksen hän sanoi antaneen Seagullsille mahdollisuuden voittaa.

Sarjan seuraava ottelu pelataan lauantaina Helsingissä. Seagullsilla on näin ollen kaksi täyttä päivää aikaa siirtää ajatukset kunnolla Kauhajoen Karhuja vastaan pelatusta puolivälieräsarjasta välieriin.

Samalla joukkueet saavat kunnon palautumisajan.

Seagullsin pelaajamateriaali on Pyrintöä kapeampi ja helsinkiläisten kärkipelaajien peliminuutit kasvavat suuriksi.

Avausottelussa eniten Seagullsista pelannut James Sinclair ahersi 33.54, kun Pyrinnön peliaikaykköselle J'Nathan Bullockille vastuuta tuli 26.03.

”Jos jaksoimme pelata puolivälieräsarjan, niin uskon, että tämäkään ei ole ongelma. Tätä varten harjoitellaan”, Larkas sanoi.

Larkas uskoo, että kotipelissä Seagullsin heitto kulkee paremmin. Lisäksi luotsi peräänkuuluttaa parempia syöttöjä, joista heittäminen on helppoa.

Aikaa voittojen napsimiseen on.

”Paras seitsemästä antaa meille mahdollisuuden kehittyä. Uskon, että sarjan viimeisessä pelissä nähdään aika erilaista korista kuin nähtiin nyt.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!