Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espanjaan muuttanut Lotta Lepistö kauden avausvoiton jälkeen: ”En odottanut mitään ihmeellistä”

Urheilu
 
Sean Robinson
Lotta Lepistö voiton ratkettua.
Lotta Lepistö voiton ratkettua. Kuva: Sean Robinson

Rion kisojen olympiapaikkansa jo käytännössä hankkinut Lotta Lepistö joutui odottamaan oman suorituksensa jälkeen keskiviikkona peräti 50 minuuttia, ennen kuin voitto Espanjassa ajettavan Emakumeem Euskal Bira -kilpailun prologissa varmistui.

”En odottanut mitään ihmeellistä . Ajattelin, että jos kympin sakkiin niin olisin ollut tyytyväinen. Olin varma, että takaa tullaan ohi. Kun Ruotsin Johansson jäi 23 sekuntia, ajattelin että taisin ajaa kovaa.”, Lepistö sanoi tiedotteessa.

Lepistön aika 3.3 km matkalla oli 4.12. Hän kukisti toiseksi tulleen Claire Rosen kuudella sekunnilla ja tallikaverinsa Carmen Smallin kahdeksalla sekunnilla.

”Muutaman viime viikon olen keskittynyt tähän prologiin. Kävimme valmentajani kanssa läpi, miten minun pitäisi ajaa se. Valmistauduin todella hyvin. Olen ajatellut liikaa näitä prologeja ja ollut hermostunut. Tänään tein töitä sen kanssa, että olen rento mutta keskittynyt”, Lepistö sanoi tallinsa Cervélo Biglan verkkosivuilla.

Suorituksen arvoa nostaa se, että Smallilla on ratapyöräilystä MM-pronssi kolmen kilometrin matkalta.

”Tässä kilpailussa on vielä monta etappia. Yksi minulle hyvin sopiva, mutta sitä tiukkaa mäkeäkin kyllä löytyy. Lähdetään nyt avoimin mielin taistelemaan, jotta voisi huomisenkin jälkeen pukea johtajan paidan ylleni”, sanoi Lepistö, jolla oli tällä kaudella jo kaksi kolmatta sijaa.

Sari Saarelainen oli prologin 31:s, ja eroa Lepistöön tuli 22 sekuntia.

Viiden etapin Emakumeem Euskal Bira ajetaan 13.–17.4 Espanjan Baskimaan alueella. Tänään ajetaan 76.6 km:n osuus.

Torstaina ilmestyneen Urheilusanomien haastettelussa Lepistö kertoo muuttaneensa hiljattain Sveitsistä Espanjaan Gironan lähelle. Siellä asuvat hänen sveitsiläisen tallinsa mekaanikko, fysioterapeutti ja kolme muuta kuskia.

Sean Robinson
Lotta Lepistö voiton ratkettua.
Lotta Lepistö voiton ratkettua.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!