Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HIFK:n ja Tapparan loppuottelusarja voi kestää kaksi viikkoa – hidastetulle rytmille monta syytä

Urheilu
 
Kalle Parkkinen
Tappara Teemu Aalto (vas.) ja HIFK:n Arttu Luttinen Liigan runkosarjan ottelussa Tampereella joulukuun lopussa. Tuolloin IFK voitti 4–3.
Tappara Teemu Aalto (vas.) ja HIFK:n Arttu Luttinen Liigan runkosarjan ottelussa Tampereella joulukuun lopussa. Tuolloin IFK voitti 4–3. Kuva: Kalle Parkkinen

Jääkiekon Liigan loppuotteluita pelataan tänä keväänä verkkaisemmassa rytmissä kuin aiemmin.

Viime keväänä Kärppien ja Tapparan seitsemän ottelun finaaliurakka kesti kymmenen päivää, ja otteluitten välillä oli korkeintaan yksi päivä.

Jos HIFK ja Tappara pelaavat seitsemän ottelua, ensimmäisestä kohtaamisesta viimeiseen ehtii kulua täydet kaksi viikkoa (15.–29.4.)

Perjantain avausottelun jälkeen pelataan heti lauantaina, samoin seuraavalla viikolla, mutta muuten otteluitten välillä on kaksi päivää. Perjantain ja lauantain lisäksi ainoa ottelupäivä on tiistai. Viime vuonna käytössä olivat maanantai (kerran) ja keskiviikko (kahdesti).

Liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä perustelee harvennettua aikataulua sillä, että nyt on haettu kaikkia palvelevaa ratkaisua.

”Tässä on haluttu rytmittää joukkueitten matkustamista ja lepoa sekä lipunmyyntiä. Lisäksi olemme pyrkineet hakemaan hyvät pelipäivät yleisön kannalta”, Järvelä sanoi.

Tällä kertaa pääsiäinen oli niin aikaisin maaliskuussa, ettei se vaikuttanut loppuottelusarjan aikatauluun.

”Meillä on kokemusta siitä, mitkä päivät ovat parhaita yleisön saamisen kannalta. Tiistai, perjantai ja lauantai ovat ylivoimaisesti parhaat yleisöpäivät. Sillä on iso merkitys, että torstain sijaan pelataan perjantaina. Tiistaita verrataan maanantain ja keskiviikon kanssa. Maanantai on erittäin huono päivä”, Järvelä sanoi.

Tunnettu tosiasia on, että televisiointi vaikuttaa urheilutapahtumien aikatauluihin aina ja kaikkialla.

”Tietysti heidän kanssaan on käyty nämä läpi. Tarkoitus on, että finaalit ovat kaiken kansan nähtävillä.”

Järvelän mukaan Liiga sai ”todella hyvää” palautetta siitä, että välieriä pelattiin kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen vuoropäivinä.

Liigan finaalisarja näkyy suorana Nelonen Pro 2 -kanavalla, Ruutu+-palvelussa sekä toisesta ottelusta lähtien Nelosella.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?