Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ilonen ja Kakko Espanjassa ”raastavalla” Ryder Cup -areenalla: ”En muista pelanneeni yhtä vaikealla kentällä”

Urheilu
 
Ross Kinnaird
Mikko Ilonen sijoittui tammikuussa Qatarin kilpailussa 13:nneksi.
Mikko Ilonen sijoittui tammikuussa Qatarin kilpailussa 13:nneksi. Kuva: Ross Kinnaird

Monelle pääkiertueitten ammattigolfarille on suuri merkitys sillä, miten kulloinkin pelattava kenttä tuntuu sopivan hänen ominaisuuksilleen.

Suomen ykköspelaaja Mikko Ilonen on monesti ilmaissut saman asian niin, että miten kenttä istuu hänen silmäänsä.

Jos sopivuutta omaan peliin käytetään kriteerinä, Ilosella riittää haastetta tänään Valderraman kentällä Espanjassa alkavassa Euroopan-kiertueen kilpailussa.

”Hienoahan tätä kenttää on pelata, mutta en lähtisi sanomaan, että se jotenkin sopisi minulle. Kärsivällisesti täytyy edetä ja käyttää birdiepaikat tehokkaasti hyväksi”, Ilonen sanoi tiedotteessa.

Valderrrama kuuluu manner-Euroopan arvostetuimpiin kenttiin. Siellä pelattiin Ryder Cup vuonna 1997.

Ilosella on kentällä kisakokemusta kahdesta tapahtumasta. Kaudella 2007 hän pelasi Volvo Mastersin ja 2010 Andalucia Valderrama Mastersin. Kierroskeskiarvo on kuudella kierroksella ollut päälle 76 lyönnin, kärkeen on jäänyt matkaa.

”Valderrama on monella tavalla hyvin raastava kenttä. Pelaaminen sillä muistuttaa major-tapahtumia. Viheriöt ovat hyvin ahtaat, ja karmeat karheikot ovat heti siinä vieressä. Hyvin saa pelata, jotta pääsee parin tuntumaan. Tiistaina pelasin varsin hyvän kiekan Roope Kakon kanssa. Lyöntejä napsahti tauluun 76(+4)”, Ilonen kuvaili oloja.

Kakko oli samoilla linjoilla.

”Jos tuuli puhaltaa vastaavalla tavalla kisan aikana, parin alittavat tulokset tulevat olemaan harvassa. En muista ikinä pelanneeni yhtä vaikealla kentällä. Sormia oikein syyhyttää, tämä on hyvän pallonlyöjän paratiisi. Väyliin on pakko osua vaativan karheikon vuoksi, viheriöt ovat pieniä. Huonoja jaksoja tulee varmasti kaikille. Ne on kyettävä selättämään ja nousemaan vastaavasti pelillisesti hyville aalloille,” Kakko sanoi tiedotteessa.

Ilonen on harjoitellut Aurinkorannikolla reilun viikon vietettyään sitä ennen reilut kolme viikkoa Suomessa. Kakko on latautunut USA:n tukikohdassaan Orlandossa.

Kolmas suomalainen pääkiertueen pelaaja Mikko Korhonen jättää Espanjan kisan väliin.

Kakko käynnistää urakkansa Espanjassa tänään torstaina klo 15 Suomen aikaa, ja Ilosen starttiaika on 15.50.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!