Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sateinenkaan aika-ajo vanhalla tavalla ei hetkauta Räikköstä: ”Toivottavasti sataa sitten kunnolla”

Urheilu
 
Sebastian Vettel
Lars Baron / Getty Images
Voittaja Nico Rosberg kasteli Kimi Räikkösen Bahrainin gp:ssä.
Voittaja Nico Rosberg kasteli Kimi Räikkösen Bahrainin gp:ssä. Kuva: Lars Baron / Getty Images

Kimi Räikkönen on tällä kaudella kuitannut kaksi nelosruutua Australian ja Bahrainin aika-ajoista. Kiinaan on luvassa sateinen lauantai.

Kolmanteen kisaan aika-ajoon palautetaan viime vuosien systeemi, jolloin pudotuspeli itse ajojaksojen aikana päättyy.

Millä mielin Räikkönen sitten valmistautuu Kiinan aika-ajohaasteisiin?

”Eiköhän täällä ole aika usein ajettu sateessa, joten sinänsä siinä ei ole mitään uutta. Myös Australiassa satoi, ja jos aika-ajossa tai harjoituksissa sataa, onhan se vähän erilaista. Ei se kuitenkaan muuta lopputulosta kauhean paljon.”

”Tuleehan siitä jännempää ja vaikeampaa. Jos sataa, toivottavasti sataa sitten kunnolla, koska jos sataa vain vaikkapa harjoituksen keskellä, eipä siellä sitten juuri nähdä autoja radalla”, Räikkönen sanoi.

Ferrari ei ole saanut molempia autojaan maaliin vielä kummassakaan kisassa. Australiassa Räikkönen keskeytti turbo-ongelmien vuoksi, ja Bahrainissa jäi radan varteen lämmittelykierroksella polttoaineen suihkutusjärjestelmän hajottua.

”Olemme edelleen positiivisella mielellä, totta kai. Ei siinä mikään ole muuttunut. Mitä tiimi teki talvella, on yhä entisellään. Meillä on kaksi palkintosijoitusta, ja kaksi keskeytystä, mikä ei ole ihanteellista, joten töitä riittää vielä luotettavuuspuolella.”

”Vauhtia on, joskaan ei kenties aika-ajoon, jos katsoo Bahrainin tapahtumia, mutta kisavauhti on kyllä hyvä. Mielestäni pakettimme on hyvä, mutta toki sitä täytyy parantaa ja saada se vieläkin paremmaksi. Auto on kehittynyt kaikilla osa-alueilla, eikä vain yksi juttu, vaan kokonaisuudessaan talven aikana.”

Räikkönen muistutti, että auto on ihan uusi.

”Moottori on parempi, auto itsessään on parempi. Emme ole ihan vielä paras tiimi, mutta siihen pyrimme. Auto on ehdottomasti hyvä, ja sillä jatketaan eteenpäin. Mieluummin meillä on parempi ja nopeampi auto.”

Räikkönen on ajanut Kiinassa kymmenen kisaa. Hän on voittanut kerran ja ollut yhteensä viisi kertaa palkinnoilla – viimeksi 2013 kakkosena Lotuksella.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!