Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Egzon Belica puski Interin voittoon HIFK:sta: ”Lopussa meillä oli vähän onnea”

HIFK:n toisen jakson kiri kantoi vain tasoitukseen kotikentällä.

Urheilu
 
Jukka Gröndahl / HS
HIFK:n Tommi Vesala pitelee Interin toisen maalin tekijää Philip Njokua.
HIFK:n Tommi Vesala pitelee Interin toisen maalin tekijää Philip Njokua. Kuva: Jukka Gröndahl / HS

HIFK:n kotiavaus ei ollut aivan samanlaista juhlaa kuin tähtirintojen kauden avaus Vantaalla. Viime kaudella HIFK tuli tunnetuksi peräänantamattomuudestaan ja lukuisista nousuistaan tappioasemasta. Tällä kertaa oli Interin vuoro iskeä kuolinisku ottelun viime hetkillä.

Viimeistä edeltävällä minuutilla vaihtomies Henri Lehtonen keskitti vasemmalta ja oikea pakki Egzon Belica puski HIFK-pakki Tommi Vesalan edestä 2–1-voittomaalin.

”Täytyy sanoa, että tämä ottelu oli kova, kovempi kuin ensimmäinen. Lopussa meillä oli vähän onnea”, sanoi myös avausottelussa maalin tehnyt Egzon Belica ottelun jälkeen.

Interin puolustus näyttää hyvältä kauden alussa. RoPS:sta siirtynyt toppari Faith Friday Obilor ja uusi toppari Pape Habib Sow ovat kivikovia. Heidän vierellään ovat hyvät laitapakit Joni Aho ja Belica. Linjan takana on liigan paras lyhyt maalivahti Henrik Moisander.

”Puolustimme hyvin ja olimme tehokkaita maalipaikoissa, mikä ratkaisi voiton meille”, Moisander kertoi ottelun jälkeen.

HIFK sai toisen jakson alussa paineen Interin maalille. 55. minuutilla Ville Salmikivi teki 1–1-tasoituksen nopean hyökkäyksen päätteeksi kääntölaukauksellaan.

”Täytyy sanoa, että olen pettynyt. Peli oli meidän hallussa. Tuo loppu harmittaa”, Salmikivi sanoi ottelun jälkeen.

Toppari Pauli Kuusijärvi löysi nimensä jälleen avauskokoonpanosta oikean pakin paikalle piirrettynä. Interin hyökkäykset vyöryivät taajaan häntä kohti. Se näytti Interin päävalmentajan Job Dragtsman harkitulta rikokselta.

Vartin jälkeen Inter rakensi laidalla ylivoimatilanteen sivurajaheitosta, ja Aho nosti pallon Kuusijärven taakse Solomon Duah’lle, joka keskittitakatolpalle. Philip Njoku laukoi Interin 1–0-johtoon.

Kuusijärvi oli HIFK:n puolustuksen avainpelaaja viime kaudella. Kuusijärvi teki HIFK:n pelaajista eniten katkoja (193), voitti eniten pääpalloja (90) ja eniten puolustuskamppailuita (157). Tilastohuiput tulivat tosin topparin paikalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!