Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kimi Räikkönen antaa piutpaut formulapolitikoinnille

”On ajettu vasta kaksi kisaa, joten vielä ei ole ollut mielenkiintoa alkaa ajatella tulevaisuutta.”

Urheilu
 
ALY SONG / Reuters
Kimi Räikkönen joutui vastailemaan kysymyksiin jatkosuunnitelmistaan ennen viikonvaihteessa Kiinassa ajettavaa osakilpailua.
Kimi Räikkönen joutui vastailemaan kysymyksiin jatkosuunnitelmistaan ennen viikonvaihteessa Kiinassa ajettavaa osakilpailua. Kuva: ALY SONG / Reuters

Formulakuljettaja Kimi Räikkönen on ajanut paljon muita suomalaiskuskeja pidempään F1-tasolla.

Kansainvälinen media on taas aloittamassa jokavuotisen höykytyksensä, kuinka pitkään Ferrarin 36-vuotias suomalaiskonkari vielä jatkaa.

Vakiokysymys kuuluu, että kun Räikkönen on voittanut paljon kisoja, voittanut maailmanmestaruuden ja kokeillut myös eri luokkia siinä välillä, mikä saa hänet innostumaan yhä uudestaan F1:stä?

”Itse ajamisesta se tulee. Ei ole mikään salaisuus, että kaikki muu, mitä tähän hommaan liittyy, ei juuri kiinnosta minua”, Räikkönen sanoi torstaina ennen viikonvaihteessa ajettavaa Kiinan MM-osakilpailua.

Varsinkin F1-urheiluun niin kiinteästi liittyvälle politiikalle Räikkönen antaa piutpaut.

”Politiikkaa on F1:n ympärillä aina paljon. Varmasti ulkopuoliselle se näyttää välillä ihan hullulta, mitä täällä välillä ollaan tekemässä. Eihän se ole hyväksi kenellekään, mutta sitä F1 valitettavasti on.”

”Ja sitä se on ollut vuosikaudet. Nyttemmin siitä on vain tullut entistä suurempi numero”, Räikkönen huokaisee.

”Jos mennään vuosia taaksepäin, politiikka oli silloinkin pelissä mukana. Tämä on nyt vain evoluutiota siitä.”

Politikointia tai ei, keskiviikkoiltana Räikkönen ei osallistunut muiden kuljettajien yhteisille illallisille. Kuskit hakevat yhdessä voimaa voidakseen vaikuttaa sääntöuudistuksiin.

F1-ajamista Räikkönen rakastaa edelleen samaan tapaan kuin ennenkin.

”Jos haluaa ajaa kaikkein korkeimmalla tasolla kilpaa radalla, F1 on yhä kaikkein parasta. Täällä on nopeimmat autot. Tietenkin voi sattua jotain julmaa, mutta jos haluaa ajaa kilpaa, F1 tarjoaa suurimman haasteen.”

”Nautin kyllä suuresti, kun ajoin rallia ja kävin kokeilemassa Nascar-kisoja. Ne olivat niin erilaisia, miten niitä pitää ajaa, ja millainen ilmapiiri on. Kaikessa on omat hyvät ja huonot puolensa. Mikään ei koskaan täydellistä. Riippuu ihan siitä, mitä kuljettaja haluaa”, Räikkönen muistuttaa.

Räikkösellä on nyt viimeinen vuosi nykyisestä sopimuksestaan. Jatkosta ei ole juteltu Ferrarin pääjohtaja Sergio Marchionnen tai tallipäällikkö Maurizio Arrivabenen kanssa.

”On ajettu vasta kaksi kisaa, joten vielä ole ollut mielenkiintoa alkaa ajatella tulevaisuutta”, Räikkönen kuittasi.

Manageri Steve Robertson oli todistamassa Räikkösen uran kahdeksatta palkintosijoitusta Bahrainin kisassa. Tuleeko vielä yhdeksäskin pokaali ensi vuonna, sitä Robertson ei lähtenyt arvailemaan.

”Kimin vaihtoehdot ovat selvät. Hän haluaa jatkaa F1:ssä, ja oikeastaan kaikki on siinä suhteessa kiinni tuloksista. Aivan samoin kuin viime vuonna tähän aikaan hän on aloittanut taas sopimuksensa viimeistä vuotta. Jos Kimi hoitaa hommansa hyvin tuloksin, hänellä on mahdollisuus jatkaa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!