Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HPK katkaisi LP Viestin pitkän mestaruussarjan

Kapteeni Kylmäaho vakuutti juhlien olevan hurjat ja jatkuvan pitkään.

Urheilu
 
Pekka Järviö
Roni Lehti
Mestaruus nosti HPK:n pelaajien tunteet pintaan.
Mestaruus nosti HPK:n pelaajien tunteet pintaan. Kuva: Roni Lehti

LP Viesti 2

HPK 3

HPK mestari voitoin 3–2

Salo

Lentopalloilun naisten Mestaruusliiga sai arvoisensa päätöksen. Viidennen finaalin viidennessä erässä HPK:n Michaela Madsen torjui LP Viestin Dubravka Rakicin iskun ja ratkaisi sillä hämeenlinnalaisten mestaruuden. Näin salolaisten kahdeksas peräkkäinen mestaruus jäi haaveeksi.

Ottelu oli kahden Suomen parhaan joukkueen tasaväkistä taistelua. Kolmannen erän LP Viesti voitti vakuuttavasti 25–17, mutta neljäs erä oli täydellistä HPK:n hallintaa. HPK puolusti loistavasti ja iski pallot kenttään mahtavalla teholla. Erälukemat 25–11 olivat suorastaan käsittämättömät.

Ratkaisevassa erässä LP Viesti meni Jenni Hiltusen vaikeiden aloitussyöttöjen ansiosta 3–0 -johtoon. Salolaiset johtivat vielä 7–4 ja 9–7, mutta sitten peli kääntyi. HPK:n taisteli uhrautuvasti jokaisesta pallosta ja pääsi niiden turvin hyökkäämään varsinkin laidoista erittäin tehokkaasti. LP Viesti pystyi selvittämään ensimmäisen ottelupallon, mutta toinen ottelupallo aloitti HPK:n juhlan.

”Me olimme yhtenäinen ryhmä ja pelasimme tiiviisti joukkueena”, jutteli kapteeni Katja Kylmäaho, joka kesällä liittyy myös maajoukkueeseen. ”Tätä juhlitaan nyt hurjasti ja kauan”, Kylmäaho painotti mestaruuspokaali kainalossaan.

Voittajien tehokolmikon muodostivat yhdysvaltalaiset Keao Burdine ja Lindsay Stalzer sekä Euran Raikun kasvatti Piia Korhonen. Stalzerin aloitussyötöt purivat tehokkaasti koko ottelun ajan.

”Finaalit olivat upeat. Meidän olisi pitänyt hoitaa neljäs erä huomattavasti paremmin, mutta pitää antaa tunnustus HPK:n puolustukselle. He tekivät oikeita ratkaisuja ja nostivat sellaisia palloja, joita me emme pystyneet nostamaan”, tunnusti puolestaan LP Viestin kapteeni Kaisa Jokinen.

LP Viestin paras pelaaja oli 24-vuotias, 190-senttinen Pauliina Vilponen, joka päätyi 20 pisteeseen ja teholukuun +11. Dubravka Rakic paransi otteitaan pelin vanhetessa, mutta ratkaisupisteessä isku oli hieman huolimaton.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?