Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jürgen Klopp manasi esiin ”Istanbulin hengen” – Liverpool teki toisella jaksolla neljä maalia Dortmundia vastaan

Urheilu
 
Darren Staples / REUTERS
Liverpoolin Dejan Lovren juhlii joukkuekavereineen ottelun voittomaalia Eurooppa-liigan ratkaisevan puolivälieräottelun lisäajalla.
Liverpoolin Dejan Lovren juhlii joukkuekavereineen ottelun voittomaalia Eurooppa-liigan ratkaisevan puolivälieräottelun lisäajalla. Kuva: Darren Staples / REUTERS

Valioliigaseura Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp paljasti torstai-illan sensaatiomaisen comeback-ottelun jälkeen, että hän inspiroi joukkuettaan tauolla Istanbulin ihmeellä inspiroidakseen joukkueensa voittoon Borussia Dortmundista.

Liverpool oli Eurooppa-liigan puolivälieräottelussa Borussia Dortmundia vastaan 0–2-tappiolla tauolla ja 1–3-tappiotilanteessa yhteismaaleissa. Klopp muistutti tauolla pelaajiaan unohtumattomasta illasta toukokuussa 2005, kun seuran entinen kapteeni Steven Gerrard lietsoi joukkueen nousemaan kolmen maalin takaa tasoihin ja voittamaan AC Milanin Mestarien liigan finaalissa.

Tauolta kotijoukkue Liverpool tuli voitontahtoisena ja itseensä uskovana joukkueena kentälle Dortmundia vastaan. Liverpoolin Divock Origi kavensi lähes saman tien, mutta kavennuksen kuittasi pian Dortmundin Marco Reus, joka vei vieraat jo 3–1-johtoon ja yhteismaaleissa 4–1-johtoon.

Liverpool ei kuitenkaan lannistunut, sillä Philippe Coutinhon ja Mamadou Sakhon maalit petasivat hurjat loppuhetket Anfieldillä, jonka katsomot räjähtivät lopussa huutomyrskyyn, kun toppari Dejan Lovren puski lisäajalla voittomaalin. Se varmisti uskomattomalta vaikuttaneen 5–4-voiton yhteismaaleilla.

”Tauolla pukukopissa oli hyvä tunnelma, ihan totta. Olin tyytyväinen peliimme, vaikka en ollutkaan tyytyväinen takaiskumaaleihin”, Klopp sanoi sen jälkeen, kun hän oli ottanut ihmeellisen voiton entisestä seurastaan.

”Kerroin joukkueelle, että minä en ollut siellä, mutta muutamat Liverpoolin pelaajat, jotka ovat nykyään vanhempia ja työskentelevät televisiossa, olivat 0–3-tappiolla tauolla ja voittivat Mestarien liigan finaalin.

”Silloinkin kun voittaminen ei näytä todennäköiseltä, se on kuitenkin mahdollista, ja meidän pitäisi yrittää sitä. Kun teimme maalin, kaikki näkivät, että jotakin tapahtui stadionilla. Sen saattoi kuulla, tuntea ja haistaa”, Klopp kertoi.

Klopp itse lietsoi sivurajan tuntumassa yleisöön lisää kierroksia, ja Anfieldin yleisö vastasi huutoon mitä pidemmälle jännitysnäytelmä eteni.

Kloppin mukaan joukkueen reaktio Reusin 3–1-johtomaaliin osoitti ryhmän lujuutta.

”Sellaisella hetkellä jalkapallossa ja elämässä täytyy osoittaa luonnetta”, Klopp sanoi.

”Sen he tekivät. Oli aika mahtavaa katsoa sitä. Tietenkin tällaisessa ottelussa tarvitaan hieman onnea, että voi nousta voittoon kovatasoista vastustajaa vastaan”, Klopp sanoi.

”Uskon, että kaikki ottelun nähneet voivat sanoa, että onnemme oli ansaittua.”

Kolmen ottelun päässä paluusta Mestarien liigaan

Valioliigassa kärkinelikon ulkopuolelle jäävä Liverpool on Eurooppa-liigassa kolmen voiton päässä paluusta Mestarien liigaan, jonne Eurooppa-liigan voittaja saa paikan. Klopp varoitti kuitenkin puolivälieräottelun jälkeen, että kilpailun voittamiseen on vielä pitkä matka.

”Saamme satavarmasti todella vahvan vastustajan välieriin. Meidän pitää jälleen osoittaa kykymme”, hän sanoi.

Kloppin mukaan Dortmund-voitosta tuli unohtumaton.

”Se oli mahtava, poikkeuksellinen, kaunis, tunteellinen – kaikkea sitä. Nyt meidän pitää tehdä tällaisia asioita useammin”, hän sanoi.

Dortmundin päävalmentaja, Kloppin seuraaja, Thomas Tuchel ei voinut ottelun jälkeen ymmärtää, mitä oli tapahtunut.

”Jos odotatte selitystä, joudutte pettymään. Selitys tarkoittaisi, että asiat ovat loogisia tai taktisia ainakin niiltä osin, kun peli kääntyy vastustajalle. Mitään sellaista ei tapahtunut”, Tuchel kertoi.

Darren Staples / REUTERS
Dejan Lovren puskemassa ottelun voittomaalia.
Dejan Lovren puskemassa ottelun voittomaalia.
Darren Staples / REUTERS
Liverpoolin pelaajat kiittivät Anfieldin yleisöä kannustuksesta.
Liverpoolin pelaajat kiittivät Anfieldin yleisöä kannustuksesta.
Carl Recine / REUTERS
Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp tuuletti joukkueensa 3–3-tasoitusta.
Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp tuuletti joukkueensa 3–3-tasoitusta.
Carl Recine / REUTERS
Jürgen Kloppin tuuletus.
Jürgen Kloppin tuuletus.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!