Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tapparan Tapola myönsi, että IFK-tappiosta otettava oppia: ”Ei tässä mitään kaneja hatusta vedä peliin”

Tappara ei löytänyt minkäänlaista lääkettä virkeää kotijoukkuetta vastaan.

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Tapparan pelaajat eivät saaneet kunnon otetta HIFK:n Micke-Max Åstenista. IFK väänsi selvästi vahvemmin ensimmäisessä loppuottelussa.
Tapparan pelaajat eivät saaneet kunnon otetta HIFK:n Micke-Max Åstenista. IFK väänsi selvästi vahvemmin ensimmäisessä loppuottelussa. Kuva: Vesa Koivunen

HIFK ja Tappara aloittivat perjantaina taiston Kanada-maljasta Helsingin jäähallissa. Isännät nappasivat finaalisarjan ensimmäisessä näytöksessä voiton maalein 4–0. Tapparan valmentaja Jussi Tapola totesi, että jo ensimmäinen vaihto laittoi pyörän pyörimään huonoon suuntaan.

”Tänään ei löydetty vahvaan kotijoukkueeseen lääkkeitä pelillisesti tai yksilötasolla. Varmasti joka jätkällä on kaikki pelissä, mutta henkinen tilaa ei saatu optimaaliseksi tähän peliin”, Tapola pohti.

Hän ei osannut nimeä yhtä syytä sille, miksi henkinen tila ei ollut täydessä iskussa.

”Joukkueessa on 21 jätkää, joilla voi johtua yhdellä yhdestä syystä ja toisella toisesta. Ei nämä urheilijat samanlaisia ole. Asian kanssa täytyy tehdä töitä huomiseksi, jotta saadaan tästä oppia. Tällä tavalla tämä menee nopeasti ohitse vastustajalle. ”

IFK pelasi ottelussa isännän ottein. Vahva kotijoukkue ei tullut Tapparalle ja Tapolalle yllätyksenä.

”Tiedämme totta kai, kuinka hyvä joukkue IFK on. Joukkue on äärimmäisen hyvä luistelemaan ja kamppailemaan ja pelaa hyvää, nopeaa jääkiekkoa. Siihen meidän joukkue ei ollut tänään valmis.”

IFK myös puolusti erittäin hyvin keskialuetta ja nitisti sillä tavalla monet Tappara-hyökkäykset alkuunsa.

”Vaikka heillä on paljon hyökkäysvoimaa ja taitavuutta, niin se, miten he puolustavat keskialuetta, on tällä hetkellä heidän iso vahva alue. Sieltä ei mitään ilmaisia kiekkoja saa.”

Tappara pelasi välierissä Kärppiä vastaan täydet seitsemän ottelua, ja viimeisin vääntö käytiin tiistaina. Oliko joukkue väsynyt Kärpät-sarjasta?

”Joukkueessa on erilaisia pelaajia. Joku voi olla väsynyt, toinen ylilatautunut eikä saa sen takia parasta irti. Joku voi jännittää ja joku voi olla alilatautunut. Enemmän se tulee henkisestä tilasta, että paras ei tule kaukaloon.”

Ottelusarja jatkuu lauantaina Tampereella. Millä eväin joukkue lähtee tasoittamaan sarjaa?

”Ei tässä kukaan mitään kaneja hatusta vedä peliin. Pitää vaan ymmärtää, että mikä mahdollisuus meillä tässä on, jos ei anneta mennä asioiden ohitse.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?