Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maalivahti Husso osoitti paikkansa IFK:n maalilla: ”Näytettävä, että on joukkueen ykkösjätkiä”

IFK aloitti 4–0-voitolla kiekkoliigan ottelusarjan.

Urheilu
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
Ville Husso torjui Tapparan kaikki 24 maalia kohti ampumaa laukausta ensimmäisessä finaalissa.
Ville Husso torjui Tapparan kaikki 24 maalia kohti ampumaa laukausta ensimmäisessä finaalissa. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Helsingin IFK:n maalivahti Ville Husso aloitti jääkiekkoliigan loppuottelut siitä, mihin hän jätti välierät.

Husso torjui nollapelin kuudennessa kohtaamisessa Jyväskylässä, kun IFK raivasi tiensä finaaliin. Ja Tapparaa vastaan Husso löi pleksin itsensä ja maalin väliin: ei kiekon kiekkoa taakse.

”Yksi peli muiden joukossa”, Husso sanoi nollastaan. Voi olla, mutta aina se maistuu maalivahdille, että kiekot tarttuvat.

”Pelattiin hyvää alivoimaa”, Husso sanoi, kun IFK pystyi pitämään kurissa Patrik Laineen ja muut Tapparan pelätyt ylivoimapelaajat.

”Itse pitää pelata niin hyvin kuin pystyy ja näyttää, että on joukkueen ykkösjätkiä”, Husso sanoi.

Joonas Rask teki IFK:n avausmaalin 52 sekunnissa. Jasse Ikonen heitti kääntölaukauksella 2–0 ensimmäisen erän loppuun ja Yohann Auvitun maali hyväksyttiin pitkän videotuomaroinnin jälkeen: 3–0.

Nelosketjun Tomi Tuomisto kuljetti viimeisen kiekon Tapparan tyhjään maaliin, kun Tomi Karhunen istui vaihtopenkillä. Tappara yritti kuudella kenttäpelaajalla kavennusta, mutta ei siitä valmista tullut.

”Totta kai saa lisää buustia seuraavaan peliin”, Husso sanoi onnistumisestaan. ”Valmistautuminen pitää hoitaa samalla tavalla kuin tänään. Jos ei valmistaudu kunnolla ja alkaa leijua, se voi kostautua.”

IFK ja Tappara kohtaavat toisessa finaalissa heti lauantaina Tampereen Hakametsässä. Tuo kamppailu antaa paljon suuntaa, mihin tänä keväänä mennään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!