Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kohumaalin tekijä Bollström odottaa salibandyfinaalista kunnon karkeloita

Oilers-hyökkääjä vei rangaistuslaukauskisan maalillaan joukkueensa loppuotteluun. ”Maali on saanut ylisuuret mittasuhteet”, hän sanoo.

Urheilu
 
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Oilersin Oscar Hänninen (vas.), Markus Bollström (kesk.) ja Casper Pfitzer kuvattuina Oulussa viime joulukuussa. Nyt vuorossa on superfinaali, johon odotetaan jopa 10000 katsojaa.
Oilersin Oscar Hänninen (vas.), Markus Bollström (kesk.) ja Casper Pfitzer kuvattuina Oulussa viime joulukuussa. Nyt vuorossa on superfinaali, johon odotetaan jopa 10000 katsojaa. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Vanhoja on pakko kaivella, vaikka Salibandyliigan loppuottelu on jo ovella.

Oilersin Markus Bollström ratkaisi välieräsarjan Happeeta vastaan kohua herättäneellä rankkarilla, jonka video todisti sääntöjenvastaiseksi. Bollström veti laukauksessaan palloa taaksepäin.

Artikkeliin liittyvät

”Se maali on saanut ylisuuret mittasuhteet. Tuomarille sattui virhe pahaan paikkaan”, Bollström sanoo. ”Meni siinä Happeen jätkälläkin edellinen rankkari taaksepäin.”

Lauantaina pelattavassa superfinaalissa epäselviä maalitilanteita voidaan Hartwall-areenan tekniikan ansiosta tarkastaa videolta, mutta rangaistuslaukauksissa pallon siirtymistä taaksepäin ei kelata kuvanauhalta jälkikäteen.

”Toivoisin, että jatkoaika pelattaisiin ratkaisuun asti. Se olisi paras muutos tähän tilanteeseen”, Bollström toteaa.

Laitahyökkääjä Bollström, 31, oli mukana kymmenen vuotta sitten, kun espoolainen Oilers juhli edellisen kerran mestaruutta.

”Silloin oli hyvä, jos oli 500 henkeä katsomossa”, Bollström muistelee.

Tällä kertaa Oilers ja Tampereen Classic ratkaisevat mestaruuden vähän suuremman yleisön edessä. Luvassa on vain yksi loppuottelu ja paikalle odotetaan lähes kymmentätuhatta katsojaa.

”Tämä on vähän kaksipiippuinen juttu. On käyty pitkä reitti läpi, ja sitten se on päivän kunto, mikä ratkaisee. Toisaalta saadaan kunnon karkelot aikaiseksi ja porukkaa paikalle”, Bollström sanoo.

Bollström on yksi miesten loppuottelun mielenkiintoisimmista pelaajista. Hän on tiettävästi Salibandyliigan ainoa romanipelaaja.

”Pelaajauralla ei ole sen vuoksi tullut negatiivista kohtelua. Eiväthän kaikki edes tiedä asiasta.”

Bollström on kantanut huolta siitä, että romaninuoret uskaltaisivat aloittaa harrastuksia urheiluseuroissa.

”Olen saanut viestiä, että olen ollut esikuvana joillekin. Sellaista on aina hieno kuulla.”

Esikuva ehti olla pari vuotta pois pelikentiltä ennen kuin vanha suola alkoi janottaa. Bollström lopetti uransa keväällä 2011, kun paikat eivät kestäneet ja takki oli tyhjä vuoden 2010 maailmanmestaruuden jälkeen.

Bollström palasi lajin pariin syksyllä 2013 kakkosdivarissa Helsingin Jokereissa. Viime kausi kului samalla sarjatasolla Matinkylän SBK:ssa.

Keväällä hän kuuli, että vanha tuttu Akseli Ahtiainen olisi palaamassa Oilersin päävalmentajaksi. Ajatus paluusta pääsarjaan alkoi kutkuttaa mieltä.

”Aika nopeasti se villi idea toteutettiin ja se oli sitten menoa”, Bollström sanoo.

Paluupäätös kannatti, sillä lauantaina Bollströmillä on mahdollisuus napata uran kolmas Suomen mestaruus.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!