Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lewis Hamilton haluaa Kiinan kuninkaaksi

Hankalan alun jälkeen Lewis Hamilton on pärjännyt Shanghain radalla aina mainiosti.

Urheilu
 
ALY SONG / Reuters
Lewis Hamiltonin kisaviikonloppu alkoi Shanghaissa hankalasti. Vaihdelaatikko piti vaihtaa ja seurauksena oli viiden lähtöruudun rangaistus sunnuntain kisaan.
Lewis Hamiltonin kisaviikonloppu alkoi Shanghaissa hankalasti. Vaihdelaatikko piti vaihtaa ja seurauksena oli viiden lähtöruudun rangaistus sunnuntain kisaan. Kuva: ALY SONG / Reuters

Shanghain moottorirata on ollut kolminkertaisen maailmanmestarin Lewis Hamiltonin paras kilpa-areena F1-uralla. Mercedeksen brittitähti on juhlinut seitsemän kertaa palkintopallilla Kiinan Grand Prix -kisan jälkeen.

Myös Hamiltonin uran aallonpohja osui Kiinan kisaan.

F1-tulokas pääsi ensimmäistä kertaa Shanghain radalle lokakuussa 2007 johtaessaan MM-sarjaa 12 pisteen erolla silloiseen tallikaveri Fernando Alonsoon ja 17 pisteen erolla Ferrarin Kimi Räikköseen.

Kauden toiseksi viimeisessä kisassa Hamiltonille olisi mestaruuden sinetöimiseen riittänyt Alonson pitäminen takanaan, kun Räikköselle olisi ollut varaa hävitäkin kuuden pisteen erolla.

Osittain sadekelissä käydyssä kisassa johtopaikalla ajanut Hamilton sortui rengastaktiikkaan. Kun rata kuivui, hänen renkaansa kuluivat loppuun. Talli pitäytyi kuitenkin sitkeästi alkuperäisessä taktiikassaan.

Räikkönen ohitti liukastelleen britin 31. kierroksella, ja kun tämä sitten ohjasi McLareninsa huoltokäynnille, tiukassa vasemmalle kääntyvässä kohdassa varikkotiellä auto karkasi soralle – ja sinne jäi.

”Aivan omaa syytäni kaikki. Peilit olivat niin märät, etten nähnyt renkaiden kuntoa”, Hamilton harmitteli tuolloin synkkänä.

Kahta viikkoa myöhemmin Brasilian finaalissa Räikkönen ohitti sitten pisteellä Hamiltonin, jonka mestaruus siten viivästyi vuodella. Jos Hamilton olisi vienyt tittelin 2007, hän olisi 22-vuotiaana yhä kaikkien nuorin nuorin mestari. Nyt tuo arvonimi on Sebastian Vettelillä.

Tuo 7. lokakuuta 2007 Kiinan kisassa tapahtunut haaveri oli samalla Hamiltonin F1-uran ensimmäinen keskeytys.

Sittemmin Hamilton on ajanut aina maaliin Shanghain smogin varjostaman taivaan alla. Voitot ovat tulleet 2008, 2011, 2014 ja 2015. Kakkoseksi hän tuli 2010, ja kolmanneksi 2012 sekä 2013.

”Pidän tästä radasta. Pidän kaikista radoista, mutta tämä on ollut minulle erityisen vahva paikka. Menestykseni johtuu osittain juuri radasta, ja osittain näistä aivan suunnattoman innokkaista faneista, jotka ovat aina siellä, missä liikun tässä kaupungissa”, Hamilton hehkuttaa.

Shanghain kisaviikonloppu alkoi tänä vuonna Hamiltonilta hankalasti, kun Mercedes joutui ottamaan brittikuskille uuden vaihdelaatikon. Se tietää viiden lähtöruudun rangaistusta aika-ajotulokseen.

Kun aika-ajoon on luvassa sadetta, tilanne voisi kiristää mestarin mieltä entistä enemmän. Hamilton suhtautuu kuitenkin nykyään levollisesti kaikkeen.

”Otan tämän pelkästään positiivisena haasteena. Tietysti Nico Rosbergille rangaistukseni tietää hieman helpompaa lähtökohtaa, mutta lähden siitä, että pystyn haastamaan hänet lähtiessäni hieman tavallista taaempaakin kisaan.”

Hamiltonilta kysyttiin, mistä kasvanut maltti ja hyvä mieli johtuvat.

”Ne ovat tulleet iän myötä. Sanoisin, että ehkä kolme vuotta sitten aloin suhtautua kaikkeen positiivisella mielellä. Kun on vaikeuksia, luotan kokemukseeni. Aloittaessani ajourani lähdin aina kaikkien takaa, kun meillä ei ollut varaa kuin kaikkein huonoimpiin mikroautoihin”, Hamilton kertoi.

MM-sarjassa Hamilton on kahden kisan jälkeen 17 pistettä Rosbergin perässä kakkosena.

ALY SONG / Reuters
Lewis Hamilton pitää Shanghain radasta.
Lewis Hamilton pitää Shanghain radasta.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!