Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kärppävalmentaja Lauri Marjamäki sai pronssiset läksiäiset

Jesse Puljujärvi lähtee 18-vuotiaiden MM-kisoihin Yhdysvaltoihin.

Urheilu
 
Matti Ahola
Illan parhaat: Jesse Puljujärveltä perjantain kovin tykki!
Illan parhaat: Jesse Puljujärveltä perjantain kovin tykki!
Perjantaina pelattiin ensimmäinen ensimmäinen finaali sekä pronssiottelu. Illan hienoimmasta maalista vastasi tuttu parivaljakko, kun Sebastian Aho petasi paikan ja Jesse Puljujärvi antoi lämärin laulaa.

Kärpät 3JYP 2

Oulu

Lauri Marjamäen menestyksekäs kolmivuotinen urakka Kärppien päävalmentajana päättyi pronssisiin ja tunteikkaisiin juhliin. Pelin jälkeisestä pelaajien ja kannattajien juhlinnasta saattoi päätellä, että myös pronssimitali maistui oululaisille kahden mestaruuskauden jälkeen.

Kärpät nousi kolmannessa erässä kahden maalin tappioasemasta nuorten supertähtiensä Sebastian Ahon ja Jesse Puljujärven johdolla. Vajaassa neljässä minuutissa 0–2-tappioasema vaihtui 3–2-johdoksi.

”Tiistaina unelma murskaantui, ja nyt piti olla uudestaan valmiina. Iso kiitos pelaajille, jotka jostain kaivoivat kolme tarvittavaa maalia”, Marjamäki sanoi.

Kahden kullan jälkeen Kärppien tavoite oli pronssimitalia kirkkaampi, mutta kausi sisälsi myös onnistumisia. Mestarien liigan hopea ja nuorten pelaajien esiinmarssi Ahon, Puljujärven ja Markus Nutivaaran johdolla olivat oululaisseuran kohokohtia.

Pronssiottelussa sekä Puljujärvi että Aho pääsivät maalin ja syöttöpisteen makuun.

Aho jää odottamaan mahdollista A-maajoukkuekomennusta, mutta Puljujärveä odottavat seuraavat haasteet jo lauantaina. Hän matkustaa Yhdysvaltoihin juuri alkaneisiin alle 18-vuotiaiden MM-kisoihin.

”Vaikka pikkaisen on ollut vammaa, niin haluan silti lähteä”, Puljujärvi kertoi.

Kärppien joukkue hajoaa kauden jälkeen palasiksi. Marjamäen seuraksi lähtijöiden listaan voi lisätä yli puolet pronssiottelun kokoonpanosta. Uusi päävalmentaja Kai Suikkanen saa sentään tuekseen Marja­mäen entisen valmennusryhmän.

”Pelaajia ja valmentajia menee. Pääasia, että Oulun Kärpät on tänään kunnossa”, Marjamäki kertoi.

Tunteikkaimmat läksiäiset olivat Kärpissä pitkään pelanneella Ivan Humlilla, joka ei enää tällä kaudella pystynyt parhaimpaansa. Itkuun purskahtanut Huml kiitti kannatta­jiaan useaan otteeseen pelin jälkeen.

A-maajoukkueen päävalmentajaksi siirtyvä Lauri Marjamäki säästi mahdolliset kyyneleensä julkisuuden ulkopuolelle. Marjamäki kuitenkin kertoi kolmen Oulun vuoden olleen hänen elämänsä parhaat vuodet sekä urheilussa että elämässä.

”Tämä on ollut mahtavaa aikaa, eikä kyse ole niinkään voitoista vaan muistoista.”

Timo Heikkala
Kärppien Esa Pirnes, Jesse Puljujärvi ja Markus Nutivaara (oik.) myhäilivät mitalit kaulassa jääkiekon Liigan pronssiottelun jälkeen.
Kärppien Esa Pirnes, Jesse Puljujärvi ja Markus Nutivaara (oik.) myhäilivät mitalit kaulassa jääkiekon Liigan pronssiottelun jälkeen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!