Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Classicin ja Oilersin valmentajat ovat vanhoja tuttuja: ”Olen oppinut häneltä paljon”

HS esitti salibandyn valmentajakaveruksille Petteri Nykylle ja Akseli Ahtiaiselle viisi kysymystä finaalista.

Urheilu
 
Jussi-Pekka Reponen / HS
Akseli Ahtiainen valmensi salibandyn Sveitsin mestarijoukkuetta kolme vuotta sitten.
Akseli Ahtiainen valmensi salibandyn Sveitsin mestarijoukkuetta kolme vuotta sitten. Kuva: Jussi-Pekka Reponen / HS

Tampereen Classic ja espoolainen Oilers kohtaavat miesten Salibandyliigan loppuottelussa lauantaina Helsingissä. Joukkueiden päävalmentajat Petteri Nykky ja Akseli Ahtiainen tuntevat toisensa vuosien takaa.

Nykky oli valmentajana, kun Ahtiainen tahkosi pelaajauransa viimeisiä kausia Oilersissa 2000-luvun alussa. Myöhemmin kaksikko oli yhdessä penkin takana, kun Oilers juhli edellistä Suomen mestaruuttaan keväällä 2006.

Viime vuosina valmentajien urat ovat kulkeneet omia polkujaan, mutta ystävyys on jatkunut tähän päivään saakka.

Lauantaina Nykky ja Ahtiainen ovat kuitenkin napit vastakkain, kun salibandyn miesten Suomen mestaruus ratkaistaan Hartwall-areenassa. Nykky luotsaa runkosarjan voittanutta Classicia ja Ahtiainen on haastajana finaaliin lähtevän Oilersin päävalmentaja.

Tällä kaudella SM-kultaan tarvitaan vain yksi voitto, kun superfinaali korvaa aikaisemmilta vuosilta tutun ottelusarjan.

HS esitti finaalijoukkueiden valmentajille viisi kysymystä loppuottelun alla.

Mitä mieltä olet siitä, että mestaruus ratkaistaan yhdessä ottelussa?

Nykky: ”En osaa olla siitä mitään mieltä. Muut viisaammat ovat sen päättäneet ja sillä systeemillä mennään. Olen aina ollut ottelusarjojen kannattaja, että varmuudella selviää se voittaja. Toisaalta välierät ja puolivälierät pelattiin paras seitsemästä, joten kai niistä ainakin parhaat ovat selvinneet jatkoon. Yleisesti ottaen pidän siitä, että pelataan sarjoja, mutta tästä on tykättävä, kun se on näin.”

Ahtiainen: ”Olen ehkä vähänaikainen, mutta olen ottelusarjan kannalla. Säännöt ovat tällaiset ja nyt pelataan yksi ottelu, ei siinä mitään. Ihan hieno juttu tämäkin.”

Minkälainen vastustaja on luvassa?

Nykky: ”Hieno vastustaja. Olen kahdeksan vuotta aikanaan valmentanut siellä. Heillä on hyvä, kovassa kunnossa oleva kurinalainen ryhmä.”

Ahtiainen: ”Vastustaja on sarjan kovin. He eivät ole kokeneet montaa tappiota tällä kaudella. Classicin vahvuus on kokonaisvaltainen pelaaminen. Heillä on kaksi todella kovaa kenttää ja kolmaskin on kova.”

Missä oma joukkueesi on parempi?

Nykky: ”Sitä ei tiedä, kumpi on parempi lauantaina ja missä asioissa, mutta tähän mennessä meidän hyökkäysvoima on ollut karvan parempi.”

Ahtiainen: ”Toivottavasti pystymme vastaamaan heille fyysisessä pelissä ja puolustuspelissä. Niissä pitää onnistua, niin meillä on jotain mahdollisuuksia.”

Teillä on pitkä yhteinen historia. Mitä olette oppineet toisiltanne?

Nykky: ”Sitä, että nämä pelit eivät ole sen kummempia kuin muutkaan ottelut. Kun arkea pyöritetään, yksittäisestä finaalista, pudotuspelistä tai runkosarjaottelusta ei pidä tehdä liian isoa numeroa.”

Ahtiainen: ”Olen oppinut häneltä paljon. Ei ole oikeastaan sellaista yksittäistä juttua. Hän on avartanut kokonaisvaltaista ymmärrystä siitä, mitä tämä on”

Oletko luvannut joukkueelle tekeväsi jonkinlaisen tempauksen, jos kultaa tulee?

Nykky: ”En ole luvannut. Toki jos pärjätään, niin pojat saa nauttia hetken ja sitten jatketaan töitä. Ei mitään tempauksia, siinä on tempausta tarpeeksi, kun yritetään pelata parhaalla mahdollisella tavalla.”

Ahtiainen: ”En ole luvannut, eikä kukaan ole kysynyt. Pelaajat saavat päättää mitä tapahtuu, jos niin käy.”

Martti Kainulainen / Lehtikuva
Entinen tennispelaaja Nieminen kertoi uudesta urheilu-urastaan tiedotustilaisuudessa yhdessä Classicin toiminnanjohtaja Pasi Peltolan (vas) ja päävalmentaja Petteri Nykyn (oik) kanssa Vantaalla viime maanantaina.
Entinen tennispelaaja Nieminen kertoi uudesta urheilu-urastaan tiedotustilaisuudessa yhdessä Classicin toiminnanjohtaja Pasi Peltolan (vas) ja päävalmentaja Petteri Nykyn (oik) kanssa Vantaalla viime maanantaina.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!