Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Loistopelit nostivat Suomen pöytätennistähden Benedek Olahin lähelle Rion olympiapaikkaa

Urheilu
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Benedek Olah on Suomen pöytätennisykkönen
Benedek Olah on Suomen pöytätennisykkönen Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Suomen pöytätenniksen ykköstähti Benedek Olahin loisto-otteille oli tarvetta Rion olympiakarsinnoissa Ruotsin Halmstadissa lauantaina, mutta kaksi tappiota päättivät miehen pelit ilman kisapaikan varmistamista.

Maailmanlistalla sijalla 128 oleva Olah kärsi lauantain ensimmäisessä ottelussa 1–4-tappion Tanskan Jonathan Grothille (50.).

Olah oli ottelun alussa vaikeuksissa vasenkätisen vastustajan kanssa ja hävisi kolme ensimmäistä erää lukemin 8–11, 9–11 ja 4–11.

Neljännen erän Olah onnistui viemään luvuin 11–6, mutta viides erä päättyi Grothin tiukkaan 12–10-voittoon.

Toisessa ottelussa Olah kohtasi Puolan Daniel Gorakin, joka kuitenkin oli parempi erin 4–2 ja päätti Olahin toiveet Rion kisapaikan varmistamisesta.

Vaikka paikka ei karsintaturnauksesta suoraan irronutkaan, on Olahilla edelleen realistiset mahdollisuudet kisapaikkaan toukokuun alussa julkaistavan maailmanrankingin perusteella. Jokaisesta maasta voi osallistua kisoihin enintään kaksi pelaajaa.

Turnaus oli tappiosta huolimatta Olahille menestys. Useat voitot maailman huipputason pelaajista nostavat Olahin maailmanrankingin aivan uudelle tasolle – takuuvarmasti sadan parhaan joukkoon. Kyseessä on paras suomalaissijoitus vuosikausiin.

Erityisesti perjantai-illan voitto maailmanlistalla sijalla 19 olevasta Kroatian Andrej Gacinasta erin 4–3 oli Olahin mieleen.

”Tämä on urani hienoin voitto. Toivon, että se antaa minulle lipun Rioon”, Olah totesi kisajärjestäjien haastattelussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?