Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tiukka kirje koripalloliitoille – 14:ää maata uhkaa sulkeminen EM-kisoista

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Suomen maajoukkueen kapteeni Petteri Koponen ja päävalmentaja Henrik Dettmann.
Suomen maajoukkueen kapteeni Petteri Koponen ja päävalmentaja Henrik Dettmann. Kuva: Vesa Koivunen

Eurooppalaisessa koripallossa muhii melkoinen sensaatio. Koripallosivusto Sportandon ja usean muun uutissivuston mukaan Kansainvälinen koripalloliitto FIBA Europe on päättänyt sulkea 14 huippumaata vuoden 2017 EM-kisoista.

Syynä on sivuston mukaan maiden osoittama tuki uudelle Eurosarjalle, joka nousisi kilpailemaan nykyisten FIBAn ylläpitämien monikansallisten sarjojen kanssa. Mailla on 20. huhtikuuta asti aikaa valittaa päätöksestä.

Slovenian liiton saama kirje on julkaistu Itä-Euroopan koripalloa seuraavan Yugobasket-sivuston Twitter-tilillä:

Yugobasketin mukaan päätös jättää Slovenian, Kroatian, Serbian, Montenegron, Makedonian, Venäjän, Espanjan, Bosnia Herzegovinan, Liettuan, Italian, Kreikan, Israelin, Puolan ja Turkin maajoukkueet pois vuoden 2017 EM-kisoista.

Näin ollen Euroopan ehdottomista huippumaista mukana olisivat vain Ranska ja Turkki. Samalla Euroopan rankingissa sijalla 12 oleva Suomi nousisi kisan mitalisuosikkien joukkoon.

Susijenginä tunnetun maajoukkueen päävalmentajana toimiva Henrik Dettmann ei halua spekuloida mahdollisilla ulossulkemisilla. Hän pitää keskustelua ennenaikaisena.

”Lähden siitä, että kisat pelataan parhaiden maiden kanssa. Turha tässä on alkaa hakea ilmaista lounasta tai edes keskustelemaan siitä”, Turkista tavoitettu Dettmann viittaa mitalispekulaatioihin.

EM-kisat on tarkoitus pelata 31.8.–17.9.2017. Kisojen isäntämaita ovat Suomi, Israel, Romania ja Turkki. Nähtäväksi jää, miten Israelin ja Turkin mahdollinen sulkeminen kisoista vaikuttaisi kisajärjestelyihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!