Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lirumaalilla Liigan loppuottelusarja tasoihin

HIFK vei avauserää, mutta Tappara punnersi väkisin voittoon Kuuselan ja Jasun osumilla. Taistelu jatkuu.

Urheilu
 
Huippuhetket: Tappara - HIFK
Huippuhetket: Tappara - HIFK
Tappara ja HIFK tarjosivat yleisölle toisessa finaalissa vauhdikkaan näytöksen. Tappara onnistui tasoittamaan voitot, kun kotijoukkue oli parempi maalein 2-1. Tasaisesti edennyt ottelu ratkesi päätöserässä, kun Juhani Jasu viimeisteli voittomaalin reilut viisi minuuttia ennen ottelun päätöstä. Finaalit jatkuvat kolmannella kohtaamisella Helsingissä tiistaina kello 18.30.
Tappara2HIFK1Voitot 1–1

Tampere

Tulihan se Tappara sieltä ja jauhoi jääkiekon loppuottelusarjan tasoihin Helsingin IFK:ta vastaan.

Tappara voitti Kristian Kuuselan ja Juhani Jasun maaleilla 2–1, vaikka oli ensimmäisessä niin pulassa, että vain maalivahti Tomi Karhunen pystyi auttamaan torjunnoillaan.

”Eniten tämä on päästä ja henkisestä tilasta kiinni. Ei oltu Helsingissä läsnä. Mentiin katsomaan, kun IFK pelasi ja katseltiin kolme erää, kun he löivät kiekkoa maaliin”, Kuusela sanoi.

”Nyt otettiin se steppi, että oltiin läsnä tässä ja pelattiin finaalin vaatimalla tasolla”, Kuusela sanoi.

Ottelua oli pelattu vain 2.42, kun kiekko oli maalissa ja IFK juhli johtoaan. Lyhyet kekkerit, kun erotuomari hylkäsi Joonas Raskin tekemän maalin, vaikka Pekka Saravo saatteli IFK-hyökkääjän päin Karhusta.

”Ei ollut rangaistavaa, vaan mailalla Saravo otti sen tilanteen pois, jonka jälkeen Raskilta lähti luistin alta. Kontakti maalivahtiin tuli ennen kuin kiekko oli maalissa”, otteluvalvoja Rami Savolainen selvitti.

Erikoinen tilanne, kun Saravo itse myönsi rikkeen. ”Pääsin varmaan vähän pälkähästä”, Saravo sanoi.

”Haastoin ja kaaduin. En tiedä, kaaduinko kaverin mailaan, mutta kiekko oli maalissa. Ei se minun mielestäni vaikuttanut lopputulokseen. Jännä tuomio tuomareilta sinänsä, ja vähän panikoivat”, Rask sanoi.

Oudolta kuulosti sekin Savolaisen selitys, että maalitilannetta tutkittiin erätauolla, vaikka videokasetti oli pitänyt panna rullaamaan heti. Sitten Savolainen yritti tarkentaa, että he voivat katsella kaikki tilanteet 45 sekuntia tapahtuman jälkeen.

”Tuomari levitti heti kädet, ja sen jälkeen on vähän vaikea mennä perumaan tuomiota”, Rask sanoi.

IFK:n ensimmäisen erän jauhaminen hukatusta maalista huolimatta oli niin rajua, että olisi ollut ihme, jos Tappara olisi kestänyt siinä karusellissa koko ottelun. Ei ollut tarvis, kun ei IFK pystynyt siihen myllytykseen kuin ensimmäisen erän.

Toisessa asetelmat muuttuivat täysin. IFK lopetti tai vähensi merkittävästi luistelua, ja vaikeudet alkoivat.

”Aloitettiin tosi hyvin, mutta toiseen erään lopetettiin työnteko ja otettiin turhia bokseja [jäähyjä]”, IFK:n Tommi Taimi sanoi.

IFK-puolustaja Yohann Auvitun sitomisjäähy maksoi avausmaalin. Kultakypärä Kristian Kuusela niittasi takatolpan viereen, ja Jani Lajunen rakensi koko kroppansa voimia maskia Ville Husson eteen.

Tomas Zaborsky toi IFK:n tasoihin, kunnes Juhani Jasu lirutti kiekon maaliin ajassa 54.24.

Jasun maali oli taas näyttö nuoren Patrik Laineen pelivoimasta.

Hän luisteli pitkän kiekon perään, ehti kulmaan yhtä aikaa puolustaja Juuso Salmen kanssa ja vei kiekon väkisin Salmelta, joka hänkään ei ole narukätinen nukketeatterin pitäjä.

Ottelusarja jatkuu Laineen 18-vuotispäivänä ensi tiistaina. Kahdessa ensimmäisessä pelissä on menty ylös ja alas. Se, kumpi joukkue kaivaa ensin tasaisuuden esille, alkaa viedä finaalisarjaa.

Vesa Koivunen
Kiekko lirui kiusallisen hiljaa Ville Husson taakse. Maalintekijä Juhani Jasu seurasi tolpan takana Patrik Laineen kanssa. Tomas Zaborsky jäi makaamaan jäähän.
Kiekko lirui kiusallisen hiljaa Ville Husson taakse. Maalintekijä Juhani Jasu seurasi tolpan takana Patrik Laineen kanssa. Tomas Zaborsky jäi makaamaan jäähän.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!