Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Telinevoimistelija Oskar Kirmes varmisti paikan Rioon – katkaisi 44 vuoden kuivan kauden

Urheilu
 
Jonne Heinonen / HS
Oskar Kirmes lunasti Suomelle paikan Rion olympialaisiin.
Oskar Kirmes lunasti Suomelle paikan Rion olympialaisiin. Kuva: Jonne Heinonen / HS

Oskar Kirmes

 Syntynyt 19.12. 1995 Reykjavíkissa Islannissa

 170 senttiä, 63 kiloa

 Seura Espoon Telinetaiturit, asuu Nöykkiössä

 Suomen maajoukkueessa 2013 lähtien, Ruotsin maajoukkueessa 2007–2013

 Valmentaja isä Mati Kirmes, suosikkitelineet permanto ja rekki

 Parhaat saavutukset miesten kuusiottelun EM 17. ja MM 61. Ljubljanan maailmancupkisan permannon 2. sija.

Espoon Telinetaitureiden telinevoimistelija Oskar Kirmes onnistui mainiosti Rion olympiakarsinnassa sunnuntaina ja varmisti Suomelle paikan elokuun kisoihin.

Kirmes, 20, oli kuusiottelun karsinnassa 64 urheilijan joukossa sijalla 23 yhteispistein 84,999, mikä rikkoo Kirmeksen edellisen ennätyksen kansainvälisissä kilpailuissa.

”Lähdin podiumille hyvällä ja luottavaisella fiiliksellä. Tavoite oli tehdä itselleni normaalisuoritus ja siinä onnistuttiin”, Kirmes kommentoi tiedotteessa.

”Valmistautumiset olympiakarsintaan ovat sujuneet koko kevään osalta hyvin. Salilla on tullut tehtyä kovaa duunia, joten itseluottamukseni oli hyvä. Tiesin olevani huippukunnossa. Ennätyspisteet tuntuvat mahtavalta.”

Kirmes kertoi HS:n haastattelussa huhtikuun alussa olevansa luottavainen oman suorituksen riittävän olympiapaikan lunastamiseen.

”Uskon, valmentajakin uskoo ja kaikki uskovat, että silloin pääsen. Ei tarvita mitään ekstraa”, Kirmes totesi.

Kirmes pääsi aloittamaan kahdella suosikkitelineellään voimistellen rekiltä pisteet 13,800 ja permannolta 14,733. Hevosella Kirmes sai 13,866, renkailta 14,025, nojapuilla 13,900 ja hypystä pisteet 14,675.

Alun perin Tokion vuoden 2020 olympialaisia päätähtäimenään pitäneelle nuorukaiselle Rio tarjoaa välietappina kokemusta ja itseluottamusta.

”Elokuun olympialaisia koskeviin odotuksiin voidaan palata sitten, kun paikka olympiajoukkueeseen on vahvistunut. Nyt nautitaan tästä hetkestä.”

Kirmes on 44 vuoden tauon jälkeen ensimmäinen suomalainen voimistelija, joka on saavuttanut olympiapaikan miesten telinevoimistelussa. Häntä valmentaa isä Mati Kirmes, joka on aikaisemmin urallaan luotsannut kolme urheilijaa olympialaisiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!